Annons:

Dackarna vill höja upplevelsen – hoppas kunna bygga pub på arenan

Dackarnas ordförande Tomas Karlsson säger att det finns planer på att bygga en pub på G&B Arena. Foto: Linus Johansson

Dackarna vill höja upplevelsen – hoppas kunna bygga pub på arenan

Dackarna vill höja upplevelsen ytterligare för publiken på G&B Arena. Framöver är målet att bygga en pub i slänten bredvid den stora läktaren, men det kommer inte att hända redan i år.
– Vi pratar hela tiden om vad vi kan göra för att göra publiken ännu mer till lags, säger ordföranden Tomas Karlsson.

Annons:

I kväll startar elitseriesäsongen för Dackarna, om inte vädret sätter stopp vill säga. Den breda publiken kommer inte att märka någon större skillnad jämfört med tidigare. Klart är dock att det kommer att finnas en innerplansspeaker under hela säsongen som ska få igång publiken.

I övrigt har det hänt en del i anslutning till VIP-avdelningen.

– Vi har byggt en VIP-lounge, fräschat till VIP:en lite och även byggt om köket i klubbhuset, säger Tomas Karlsson.

Hoppas höja snittet

Något som diskuteras i Målillaklubben är att bygga en pub i slänten bredvid den stora sittplatsläktaren.

– Det är ett framtida mål som vi har och det vore ett litet lyft. Men ekonomiskt klarar vi inte av att göra verklighet av det under 2019. Det vi pratat om är att det ska finnas plats för 150 personer. Vi får se om det går att få till i framtiden.

Publikt hade Dackarna ett snitt på runt 3 700 åskådare per match förra säsongen.

– Vi har som mål att höja snittet och 4 000 är ett litet mål. För att kunna förverkliga det handlar det i första hand om att vi måste fortsätta leverera på hemmaplan, säger Tomas Karlsson.

”Kittlar lite”

Han ser fram emot säsongen även om den har fått en tuff start för Dackarnas del med Greg Hancocks timeout och Maciej Janowskis skada.

– Inledningsvis kändes det skitbra med ett kanonlag. Sen var det ett väldigt tråkigt besked vi fick av Greg och tankarna går till hans familj. Och så fick vi Janowski skadad på det. Sen tycker jag ändå att det kittlar lite med Frederik Jakobsen (Hancocks ersättare). Vi får se efter första matchen, då kanske det är mer positivt än vad många tror.

Kan förstärka truppen

Dackeordföranden öppnar dessutom upp för att truppen kan komma att förändras framöver.

– Skulle inte Greg komma tillbaka så finns det många förare som är lediga. Sen ska de ha intresse av att köra i Sverige också. Vi försökte få Emil (Sayfutdinov) att köra förra året i slutspelet, men det var han inte intresserad av. Nu har vi först och främst valt en linje där vi vill vänta in Greg, han är fortfarande nummer ett, vi vill ha honom i klubben.

Var det aktuellt att ta in en på papperet bättre ersättare än Frederik Jakobsen?

– Nej, vi sa att vi ville plocka in honom i det här läget. Han var här förra året och fick ingen chans då. Samtidigt vill vi inte förivra oss i det här läget. Men skulle det visa sig att Greg får ställa in hela säsongen så kommer vi givetvis att titta efter ett starkare namn om det krävs. Vi vill försöka ta hem det där guldet till Målilla, säger Tomas Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt