Annons:

Märklig kväll – nyförvärvet blandade och gav: ”Vad fan är det här?”

Jacob Thorssell körde in sex poäng på lika många heat i kvällens premiär mot Smederna. Foto: Ossian Mathiasson

Märklig kväll – nyförvärvet blandade och gav: ”Vad fan är det här?”

Jacob Thorssell hade en mycket märklig debut i Dackevästen. Först två nollor, sedan två heatvinster och kvällen avslutades med två nollor.
– Det var så jäkla svårt att köra från de yttersta banorna, säger Jacob Thorsell efter 41–49-förlusten mot Smederna.

Annons:

Kvällens elitseriepremiär på G&B Arena mellan Dackarna och Smederna kördes under svåra förhållanden. Regn störde matchen men inte värre än att den kunde genomföras utan missöden. 

Dackarnas nyförvärv från Rospiggarna, Jacob Thorssell, lämnade premiärmatchen med en insats som hade toppar och dalar. 

Svårkört från ytterbanorna

Han inledde kvällen med att köra in två nollpoängare, fortsatte med två heatsegrar och avslutade med ytterligare två nollor. 

– Det var en tuff tävling, framför allt att stå på bana tre och fyra. När man väl stod på bana ett och två så blev det två heatvinster. Det var så jäkla svårt att köra från de yttersta banorna. Vi gjorde några förändringar för att få den bättre från start men det gick inte, säger Jacob Thorssell. 

Var du inställd på att det kunde bli så där?

– Man går alltid ut för att försöka vinna starten men när man släppte kopplingen och inget hände samtidigt som de andra flög iväg så tänkte man ”vad fan är det här?”. Jag hade bra fart i heaten som jag vann men det var väldigt svårt att köra från bana tre och fyra, säger Thorssell. 

"Visste att det skulle bli svårt"

I matchens sjätte heat kom första resultatet som inte slutade oavgjort 3–3. Då var det gästande Smederna som plockade en femetta med Fredrik Lindgren och Pontus Aspgren som slog Oliver Berntzon och Jacob Thorssell. 

Det var det enda heatet som slutade just 5–1 till ett av lagen och Smederna vann till slut med 49–41 inför 1 544 åskådare som tog sig ut till arenan i kylan. 

– Vi hade två av våra bästa förare borta (Greg Hancock och Maciej Janowski) och visste att det skulle bli svårt. Vi försökte bara göra så gott vi kunde och gjorde det helt okej. Men visst, det var väl inte den här debuten som jag drömde om men så är det.

Tillbaka från skada

Redan på tisdag har Dackarna chans till revansch när Piraterna kommer på besök till G&B Arena. 

– Då hoppas jag verkligen att det blir varmare väder som ger en torrare bana.

Thorssell bröt armen i en motocrossolycka under försäsongen och opererades i mitten av mars. Nu har han varit igång i ett par veckor och skadan hämmade inte honom i premiären.

– Det kändes så bra som det bara kunde bli. Jag kan inte skylla min insats på skadan, tyvärr, säger han och skrattar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt