Annons:

Dackarna i derby i kväll – ”Då kan vi definitivt matcha Lejonen”

Patryk Dudek och Vaclav Milik blir viktiga för Dackarna i kvällens hemmamatch. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna i derby i kväll – ”Då kan vi definitivt matcha Lejonen”

Dackarna är under slutspelsstrecket och kvällens Smålandsderby hemma mot Lejonen är viktigt.
– Jag skulle vara överlycklig om det kan fungera lika bra som i förra hemmamatchen. Då kan vi definitivt matcha Lejonen, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Tre matcher in i Elitserien har Dackarna förlorat två matcher och vunnit en. Det placerar laget på näst sista plats i tabellen och Målillalaget är därmed under slutspelsstrecket. Kvällens hemmamatch mot Lejonen, som har två poäng mer än Dackarna, känns som en tidig nyckelmatch.

– Den är viktig. Torskar vi ser det inte så bra ut. Skulle vi däremot klara av att vinna den har vi väl ett medelbetyg eller strax därunder så långt. Jag har förtroende för det lag vi har på banan i kväll, säger Peter Karlsson.

”Skulle vara överlycklig”

Karlsson tror på en jämn match på G&B Arena i kväll.

– Det kommer att bli en jämn match så någon seger är långt ifrån klar i förväg. Jag skulle vara överlycklig om det kan fungera lika bra som i förra hemmamatchen mot Piraterna. Då kan vi definitivt matcha Lejonen.

Dackeledaren tycker att Lejonen är ett lag som är svårt att veta var man har på förhand.

– Vem vet till exempel var Kasprzak (Krzysztof) är i kväll. Han kan vara briljant och ta 14 poäng eller rätt medioker och ta fyra poäng. Tomas (H Jonasson) är uppe på en ordinarie plats och han brukar kunna åka bra i Målilla. Men det är också en sån förare som kan vara väldigt duktig eller ha det betydligt tyngre. Sen har de killar som Hampel (Jaroslaw), Woryna (Kacper) och Drabik (Maksym). Det är ett namnstarkt lag.

Har gett grönt ljus

I Dackarnas lag är Patryk Dudek tillbaka efter att ha stått över förra veckans förlustmatch borta mot Masarna med en lättare skada.

– Han har gett grönt ljus och körde i Polen i söndags. Jag vet inte hur illa det var med honom, men han hade två vurpor på kort tid, säger Peter Karlsson.

Fakta

Kvällens laguppställningar:

Dackarna1) Vaclav Milik, 2) Frederik Jakobsen, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorsell, 5) Patryk Dudek, 6) Artur Czaja, 7) Joel Kling.

Lejonen: 1) Jaroslaw Hampel, 2) Tomas Jonasson, 3) Krzysztof Kasprzak, 4) Kacper Woryna, 5) Maksym Drabik, 6) Kevin Wölbert, 7) Mathias Törnblom.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt