Annons:

Därför körde inte Dudek något nomineringsheat i kväll

Peter Karlsson var förstås nöjd över att det blev seger hemma mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Därför körde inte Dudek något nomineringsheat i kväll

Dackarnas lagledare Peter Karlsson hyllade Oliver Berntzon och Jacob Thorssell efter kvällens seger mot Lejonen. Samtidigt finns det en viss oro för GP-stjärnan Patryk Dudek, som bara tog fem poäng.
– Jag tror att problemet ligger i det maskinella, säger Peter Karlsson.

Annons:

Patryk Dudek tog bara fem poäng på sina fyra ordinarie heat och fick inte köra något av de två nomineringsheaten mot Lejonen. Dackeledningens val föll istället på Artur Czaja, Vaclav Milik, Jacob Thorssell och Oliver Berntzon.

Att Dudek ställdes åt sidan berodde inte på de skadekänningar som gjorde att han stod över förra veckans match.

– Dudek är inte riktigt i stöten så det var ett val vi gjorde. Sen är han väl inte riktigt 100, men jag tror att problemet ligger mer maskinellt än hos honom själv. Sen tyckte vi att Czaja var värd att köra ett nomineringsheat, säger Peter Karlsson.

”Dags att leverera”

”PK” var förstås nöjd över segern (48-42) som tog Dackarna upp på den sjätte och sista slutspelsplatsen i tabellen.

– Ja, det hade ju inte varit så kul att förlora i dag. Vi har några tuffa matcher framför oss nu så vi behövde det här. Västervik borta nästa tisdag är ingen enkel seger precis och Vetlanda borta blir inte så enkelt heller.

Som många andra var Peter Karlsson mycket imponerad av Oliver Berntzons insats.

– Han klev verkligen fram och är fantastiskt bra nu. Det han kan göra nu är att bättra på sina starter och när han gör det, då jäklar.

Hade du inför säsongen trott att han skulle vara så här bra?

– Jag sa till honom att det är dags att leverera som nummer ett nu och det har han gjort, han lyssnar ju, skrattar Peter Karlsson. Det är kul och han är ett steg upp nu jämfört med där han var förra året. När vi får tillbaka våra tänkta heatledare ser det här riktigt bra ut.

Även Jacob Thorssell klev fram med sina tio poäng.

– Jättekul för Jacob. Han hade en tung start med ett stopp, men avslutade med tre heatsegrar, det var riktigt bra, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt