Annons:

Dackarnas dansk nöjd efter sin första final: ”En bra dag”

Frederik Jakobsen var nöjd med sjundeplatsen i det danska mästerskapet. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarnas dansk nöjd efter sin första final: ”En bra dag”

För första gången i karriären körde Dackarnas Frederik Jakobsen finalen i det danska mästerskapet i går. Det slutade med en sjundeplats.
– Jag hade en bra dag med åtta poäng och stundtals bra fart, skriver Frederik Jakobsen på Facebook.

Annons:

Finalen i det danska mästerskapet kördes i Holsted i går kväll. Kenneth Bjerre dominerade stort och vann samtliga sina fem heat i grundomgången och vann sedan också det avslutande finalheatet. Niels-Kristian Iversen slutade tvåa och Rasmus Jensen skrällde rejält och blev trea. Fyra och sist i finalheatet blev rutinerade Bjarne Pedersen.

Frederik Jakobsen, till vardags i Dackarna, slutade sjua i finalen. Han hade behövt en trepoängare i sitt sista heat för att få köra finalheatet, men kammade noll där.

– Jag hade en bra dag med åtta poäng och stundtals bra fart. Det var bara lite misstag i mitt sista heat som hindrade mina chanser att nå finalheatet, skriver Frederik Jakobsen på Facebook.

Inte heller Västerviksduon Nicki Pedersen och Mikkel Bech Jensen lyckades ta sig till finalheatet. Pedersen slutade femma med tio poäng och Bech Jensen blev tia med åtta poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt