Annons:

Dackarna vann dragkampen om Pawlicki – ”Snudd på brutal”

Dackarna vann dragkampen om Piotr Pawlicki mot Eskilstuna Smederna. Foto: Linus Johansson

Dackarna vann dragkampen om Pawlicki – ”Snudd på brutal”

Dackarna plockade Piotr Pawlicki framför näsan på Eskilstuna Smederna. – Som jag har förstått det var det en liten dragkamp. Det är en väldigt intressant förare med ett gynnsamt snitt vi får in, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna var inte ensamma om att vara ute efter Piotr Pawlicki. Enligt uppgifter till vår tidning ville även Eskilstuna Smederna plocka in den 24-årige polacken.

– Som jag har förstått det var det en liten dragkamp. Piotr var sugen på att köra för Dackarna. För vår del ger det här fler valmöjligheter i truppen, säger Peter Karlsson.

”Jobbig att möta”

Karlsson räknar upp flera anledningar till att den tidigare GP-föraren valde Dackarna.

– En av grejerna är att han vill köra i en seriös klubb och en annan att han vill ha bra reseförbindelser. Men som jag har förstått det var det framförallt så att han vill köra i samma lag som Janowski (Maciej) och Dudek (Patryk). Han har ju sin bror (Przemyslaw Pawlicki) i Smederna, men det vägde uppenbarligen inte lika tungt.

Vad kan du säga om honom som förare?

– Jag har ju kört mot honom och han är jobbig att möta. Han är snudd på brutal. Jag har också pratat med Greg Hancock om det här och han tycker att det är helrätt att ta in Piotr, säger Peter Karlsson.

Även om laget till tisdagens match mot Västervik inte är helt spikat så står det redan klart att Pawlicki kommer göra sin debut för Dackarna där.

– Han kör på tisdag, biljetten är bokad.

Jakobsen kvar i truppen

I truppen kommer Piotr Pawlicki att ta Nikolaj Busk Jakobsens plats. I övrigt står det klart att Vaclav Milik lämnar Dackarna efter kommande tisdags match mot Västervik. Detta i samband med att Maciej Janowski då är tillbaka efter sin nyckelbensskada.

– Ingen skugga ska falla över Milik. Jag tycker att han har gjort bra ifrån sig och han passar in i vårt lag. Han vill fortsätta, men det har med snitt att göra och vi kan inte låta Janowski stå utanför truppen.

I övrigt står det klart att Frederik Jakobsen även tills vidare kommer att ha Greg Hancocks plats i truppen.

– Det är löpande och vi agerar inte vidare där i det här läget, säger Peter Karlsson.

”Fullt medveten om det”

När Janowski är tillbaka skulle Dackarna kunna köra med en startsjua bestående av Maciej Janowski, Patryk Dudek, Piotr Pawlicki, Oliver Berntzon, Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen och antingen Artur Czaja eller Kacper Gomolski som nummer sju. Det stora problemet om Dackarna vill köra med de sex förstnämnda förarna är att egna produkten Joel Kling inte går in i laget snittmässigt. Kling kan å andra sidan se till att prestera bättre än Jakobsen och på så sätt ta platsen från dansken.

– Så är det, i det laget får inte Joel plats. Det har jag också pratat med Joel om och han är fullt medveten om det. Att Joel är svensk och lovande betyder en del, men inte allt. Sen är det lätt att peka finger och tycka att Joel ska plockas bort för att han tog två nollor i tisdags. Men i det heatet han vann såg han väldigt bra ut och man ska komma ihåg att han körde över sitt snitt i den matchen.

Är ni tillbaka som guldfavorit nu?

– Det får stå för de som tittar på. Snart är vi i alla fall uppe i tänkt styrka. Sen tycker jag inte att vi har varit dåliga hittills, det har varit intressant. Men visst ser det rätt bra ut på papperet nu, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt