Annons:

VÄSTERVIK KÖRDE ÖVER DACKARNA I LÄNSDERBYT

Västervik var totalt överlägset i kvällens länsderby mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

VÄSTERVIK KÖRDE ÖVER DACKARNA I LÄNSDERBYT

Kvällens länsderby i speedwayens elitserie, mellan Västervik Speedway och Dackarna, blev aldrig spännande. Västervik var alldeles för bra och gick på knock direkt. Till slut vann hemmalaget med utklassningssiffrorna 58-32.

Annons:

Efter regnet som fallit över Västervik de senaste dagarna var det en bana med mycket bett i som mötte förarna. Västervik bemästrade det underlaget överlägset bäst.

Hemmalaget fick bästa tänkbara start när Peter Ljung och Jack Holder körde hem en femetta redan i det första heatet. Efter det lyckades Dackarna aldrig resa sig.

Västervik ryckte tidigt

Efter 3-3 i både heat två och tre gjorde hemmalaget det matchavgörande rycket därefter. Anton Karlsson och Nicki Pedersen angav verkligen tonen när de körde hem en dubbelseger i heat fyra mot Joel Kling och Patryk Dudek och gjorde ställningen till 16-8. Två heat senare hade Västervik utökat sin ledning till 24-12.

Dackarna fick möjligen lite nytt hopp när Vaclav Milik och nyförvärvet Piotr Pawlicki slog till med en femetta i heat sju, men den kom efter att Peter Ljung fått stopp i starten. Västervik slog sedan tillbaka omedelbart när Bartosz Smektala och debuterande Sam Masters körde in en dubbelseger i heat åtta och gjorde ställningen till 30-18. Inför den långa pausen, efter tio heat, ledde hemmalaget med 36-24.

Pawlicki utesluten

Att gästerna skulle kunna vända på det tolvpoängsunderläget kändes uteslutet. Det sista lilla hoppet försvann definitivt i det elfte heatet, när Piotr Pawlicki blev utesluten efter en kubbning med Nicki Pedersen. Efter det kunde Västervik ta ytterligare en dubbelseger och gå fram till ledning med 41-25.

Matchen avgjordes sedan definitivt i det tolfte heatet när Bartosz Smektala och Jack Holder vann dubbelt och gjorde ställningen till 46-26. Utklassningen stannade dock inte där och i heat 13 kom en ny femetta, vilket gjorde ställningen till 51-27.

Till slut vann Västervik matchen med 58-32.

2 621 åskådare såg matchen.

Fakta

Västerviks poäng:

Peter Ljung 10+1

Jack Holder 8+2

Bartosz Smektala 12

Sam Masters 6+3

Nicki Pedersen 14+1

Anton Karlsson 6+0

Mikkel Bech Jensen 2+1

 

Dackarnas poäng:

Oliver Berntzon 4+1

Jacob Thorssell 6+1

Piotr Pawlicki 9+1

Vaclav Milik 6

Patryk Dudek 1+0

Frederik Jakobsen 2+0

Joel Kling 4+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt