Annons:

Förnedrades totalt – Berntzon bad fansen om ursäkt: ”Föll igenom totalt

Oliver Berntzon var snabbt framme hos fansen för att be om ursäkt efter storförlusten (32-58) mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Förnedrades totalt – Berntzon bad fansen om ursäkt: ”Föll igenom totalt"

Dackarna visade upp sig från sin absolut sämsta i derbyt mot Västervik Speedway. Det var så illa att Oliver Berntzon bad de tillresta fansen om ursäkt.
– Nä, det finns bara ett ord som jag kan använda. Det var en ren katastrof, säger Oliver Berntzon efter 32–58-förlusten.

Annons:

Dackarna kom till Hejla Arena med fullt lag och alla som hade förväntat sig en tuff och jämn match fick fel. 

Västervik Speedway gjorde en kanoninsats inför 2 621 åskådare och hade stor lekstuga med Dackarna, som såg oerhört blekt ut där få förare kom ut i någon som helst nivå. 

Direkt efter matchen gick Oliver Berntzon med nedsänkt huvud i riktning mot bortafansen för att möta deras missnöje. Det ska sägas att det inte var klackarna i taket direkt. 

Berntzon sträckte upp handen och tog omgående till orda. 

– Jag sa att hela laget bad om ursäkt för vår prestation och tackade för stödet. Vi ses i Vetlanda, då är det revansch, säger Oliver Berntzon. 

"Måste varva ner"

Han var rejält missnöjd när han snackade ner matchen i depån efter förnedringen. 

– Riktigt tungt. Det var inte det här vi räknade med när vi hade fullt lag för första gången på säsongen. Vi föll igenom totalt, både jag, Dudek (Patryk) och alla andra. 

Vad tycker du att ni faller ni på?

– Jag vet inte vad jag ska peka på. Jag måste varva ner och fundera på vad som inte funkade. Jag hade en bra start i mitt första heat och sen blev det omstart efter att jag kört på innermarkeringen. Nä, jag vet inte. Vi kom inte iväg från start. Pawlicki (Piotr) var bra i början innan han la sig i nästsista heatet och körde i tejpen i sista heatet. Det var ändå han som höll oss uppe någorlunda i början av matchen, säger Oliver Berntzon. 

Det var inget som fungerade?

– Nä, egentligen inte. Vi samlades och försökte dela med oss om tips för att hitta rätt. Men nej, vi kom inte iväg. De lekte med oss från start, ut ur svängarna och hängde inte med. Jag vet inte varför.

Fyra poäng på fem heat

Berntzon körde in endast fyra poäng på fem poäng och tyckte ändå att laget gjorde så gott de kunde. 

– Vi åker ut i varje heat och gör vårt bästa, mer kan vi inte göra. Om inte cykeln tar oss dit vi vill så blir det så här, tyvärr. Det finns ändå inga ursäkter, vi var inte tillräckligt bra och de körde skiten ur oss. 

I nästa omgång väntar ett nytt derby för Dackarnas del när Vetlanda väntar på bortaplan. 

– Det är bara att ladda om. Man kan inte göra något mer än sitt bästa och det är bara att analysera, glömma och gå vidare till nästa match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt