Annons:

Nyförvärvet skadade fingret – ”PK” missnöjd efter krossen: ”Kollektiv hjärnblödning”

Peter Karlssons Dackarna åkte på en blytung storförlust i derbyt mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Nyförvärvet skadade fingret – ”PK” missnöjd efter krossen: ”Kollektiv hjärnblödning”

Dackarnas förare och supportrar vill nog helst radera kvällens match mot Västervik Speedway från minnet.
32–58-förlusten var mycket tung för lagledaren Peter ”PK” Karlsson.
– Det var genomgående dåligt, vi fick inte till det, säger han efter storförlusten.

Annons:

Dackarna åkte på en jätteförlust på Hejla Arena på tisdagskvällen och kom inte alls upp i sin normala standard trots att de hade sitt bästa lag på länge. 

Peter Karlsson visste inte riktigt vad han skulle säga till media efter den genanta storförlusten som är en av de största som klubben har åkt på. 

– Ja, vad säger man? Det var genomgående dåligt, vi fick inte till det så skuggan ska inte falla på någon specifik förare egentligen. Vi har väl några bra heat men vi kom inte iväg från start. Vi testade det mesta i depån och Västervik var bättre hela tiden, både från start och ute på banan, säger Peter Karlsson. 

Redan i första heatet plockade Västervik en femetta och det blev totalt sex stycken femettor och tre 4–2:or denna juniafton. 

Blir det att man ger upp när man ser att siffrorna skenar iväg?

– Ja, det blir som en kollektiv hjärnblödning efter ett tag. När man märker att ingenting ger så blir det lite så. Vi förlorade massa heat så det var storstryk för vår del, säger Peter Karlsson.

Här är "PK":s ord till fansen

Västervik har inlett årets elitseriesäsong på ett förtroendeingivande sätt och ”PK” var inställd på en tuff och jämn kamp.

– Västervik har gått bra men riktigt så här bra hade jag inte uppskattat att de skulle vara. Jag trodde att det skulle bli en jämn match och att vi skulle kunna ta åtminstone en poäng, säger Peter Karlsson. 

Oliver Berntzon bad om ursäkt till fansen, vad vill du säga till dem?

– Det är väl kul att fansen kommer och tittar på oss, de förväntar sig säkert mer. Det gör vi också, det kan jag hälsa till dem.

Redan i nästa omgång väntar en match på bortaplan för Dackarna, då står Vetlanda för motståndet. 

– Det är två bortamatcher som är jäkligt tuffa. Normalt sätt har man ingen större press på sig att vinna men man gör givetvis sitt bästa. Det är hemmaplan som gäller och nu får vi försöka hitta rätt till matchen mot Vetlanda. Att åka till Vetlanda är inte lättare än att komma hit till Västervik. 

Janowski tillbaka mot Vetlanda

Matchen mot Västervik var Vaclav Miliks sista med Dackarna och i nästa omgång är den polske GP-föraren Maciej Janowski tillgänglig och tillbaka i starsjuan. 

– Ja, jag har fått klartecken från honom att köra för Dackarna. Han kommer in och tar Miliks (Vaclav) plats. Milik lyckades inte riktigt i dag, men han har ändå visat bra kämpaglöd. 

Patryk Dudek tog endast en poäng på fyra heat och såg ut att vara helt ur form, likaså reserven Frederik Jakobsen med två poäng på tre heat. 

Joel Kling, som också hade två poäng på tre heat innan nomineringsheatet, tog två poäng i heat 14. 

– Kling gjorde ändå en strong insats i sitt sista nomineringsheat. Han hittade grejer på cykeln som fungerade, det var som natt och dag jämfört med vad som hände tidigare under kvällen. Han var jättenöjd. 

Skar bort fingertoppen

Nyförvärvet Piotr Pawlicki inledde kvällen strålande med sju poäng på tre heat. I fjärde heatet blev han utesluten efter en situation med Nicki Pedersen och där skadade han sig också. 

– Nicki tog foten på honom och Piotr fastnade med styret på Nickis hoj så jag frågade domaren varför han tog bort Piotr. Både jag och Piotr tyckte att det var fel. Han skar upp fingret ganska rejält och det var som ett blodbad i depån. 

Vad hände? 

– Jag vet inte om det var Nickis hoj eller något annat vasst. Han skar i alla fall bort fingertoppen.

Hur ser du på hans fortsättning i laget?

– Det blir en tillgång, han är en fighter. Truppen ser bra ut. Det vore väl ett mirakel om man vinner alla matcher som man kör. Jag vill glömma det här så fort som möjligt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt