Annons:

Succén får Ljung att njuta – ”Inte i närheten av så bra som jag är nu”

Peter Ljung njuter av speedwaylivet för stunden. En mängd viktiga tävlingar väntar den närmaste tiden. Foto: Linus Johansson

Succén får Ljung att njuta – ”Inte i närheten av så bra som jag är nu”

Peter Ljung har så här långt en riktig succésäsong – och Västervik Speedway toppar elitserietabellen. Lägg till att juli är en månad där de viktiga tävlingarna kommer med jämna mellanrum. Speedwaylivet leker definitivt för Vetlandaboende Peter Ljung.
– Jag har inte haft några djupa dalar samtidigt som jag har haft väldigt många topprestationer. Det är hit jag har velat komma, säger Västerviksföraren.

Annons:

Peter Ljung kan verkligen njuta av en säsong som så här långt har varit mycket bra för hans del. Västerviksföraren är just nu elva i snittlistan för Elitserien med ett poängsnitt på 1,974 och har även imponerat i den polska ligan

– Det har gått bra. Det är väl bara någon match i Hallstavik, där jag hade en heatseger på gång när jag vurpade, som jag inte är så nöjd med. Jag har inte haft några djupa dalar samtidigt som jag har haft väldigt många topprestationer. Den kapaciteten har jag haft länge och det är hit jag har velat komma. Man vinner inte varje heat, men det går att leverera hela tiden, säger Peter Ljung.

”Ett mycket bättre lag”

Skulle han behålla det höga snitt som han har nu skulle det vara ett av de högsta han haft i Elitserien under sin karriär.

– Det var någon säsong i Vetlanda där jag låg runt 2,0 i snitt också. Samtidigt är det där med snitt relativt och beror lite på hur bra laget är som man åker i. När jag åkte i Dackarna till exempel hölls mitt snitt ned av att jag ofta hade Janowski (Maciej) och Dudek (Patryk) bredvid mig. Då hade jag inte riktigt nivån att vara före dem.

I kväll kör Västervik bortamatch mot nästjumbon Masarna. Det är en match som Västervik, på papperet, ska vinna.  I hemmamatchen förra veckan blev det seger med 54-36.

– Vi ska väl vinna, det tycker jag. Det är inget att hålla tillbaka med att vi är ett mycket bättre lag än Masarna. Samtidigt är det en del i vårt lag som inte har varit där tidigare och det är en lite lurig bana. Masarna har kompetenta förare, men att alla ska få ihop det samma dag är ganska osannolikt. Men jag har respekt för dem och man vet ju vad Lindbäck (Antonio) kan göra en bra dag. Vi får inte ta för lätt på det och måste ha fyra gubbar som gör det bra och två som gör det skapligt för att det ska gå vägen.

Kommer bli bättre

Inför kvällens omgång toppar Västervik Elitserien strax före Vetlanda, Dackarna och Indianerna.

– Det har varit bra så här långt och vi bör bli bättre ju längre säsongen går när de nya killarna har kört in sig, säger Peter Ljung.

Har det gått bättre än du trott?

– Jag tycker att vi är så här bra som lag. Sen har vi fått vara ganska hela på nyckelpositionerna och det är klart att det spelar in också. Sen ska vi inte dra för stora växlar, det är långt kvar av säsongen.

Viktiga tävlingar

I juli har Peter Ljung dessutom flera andra tävlingar att se fram emot. 20-21 juli avgörs Speedway of Nations i Ryssland och den 27 juli körs den individuella SM-finalen i Hallstavik. Där ligger dessutom ett wildcard till Målillas Grand Prix-tävling i potten för vinnaren. Senare väntar också fortsatt kval till nästa års GP-serie.

– Det ligger så långt fram att jag inte tänker så mycket på det, jag får ta vecka för vecka. Ser jag till SM-finalen så tycker jag att det är en bra idé att vinnaren får ett wildcard till Målilla, det blir lite mer stuns i tävlingen på det sättet, säger Peter Ljung.

Har du en dröm att ta dig tillbaka till GP-serien permanent?

– Det jag tänker på är att jag inte var i närheten av så bra som jag är nu när jag körde i GP-serien. Det skulle vara kul att se vad jag kan göra där nu när jag är på en annan nivå. Det vore absolut kul att testa på det igen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt