Annons:

Lagledaren njöt efter ny storseger:

Lagledaren Peter Karlsson var på strålande glatt humör efter den magiska kvällen i Kumla. Foto: Ossian Mathiasson

Lagledaren njöt efter ny storseger: "Vi klagar inte"

Dackarna körde över Indianerna och ledde med hela 20 poäng i paus. Det blev seger med 53–37 och lagets femte raka seger är därmed ett faktum.
– Det var faktiskt lite svårt att peppa laget i paus när man leder så stort, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Just nu verkar allt gå Dackarnas väg efter den motiga säsongsstarten med skadade förare och tunga förluster. 

Borta mot Indianerna kom klubbens femte raka seger och Peter Karlsson njöt när han snackade ner matchen efteråt. 

– Vilken imponerande insats som hela laget gör. Det var klara besked och det har sett bra ut under lång tid. Förarna trivs tillsammans och ju mer vi kör desto bättre går det. De kommunicerar bra mellan heaten och det går alltid lättare när man har god form, säger Peter Karlsson. 

"Svårt att peppa laget"

Dackarna hade en mycket fin period i mitten av tävlingen och radade upp fyra raka femettor som gav en 29–13-ledning efter sju heat. I paus ledde Dackarna med 20 poäng och Peter Karlsson hade ett glatt samtal med förare i pausvilan. 

– Det var faktiskt lite svårt att peppa laget i paus när man leder så stort. Det är klart att alla förare vill vinna, det är inget snack om det. Men det var inte kniven mot strupen och alla förare körde bra, säger han. 

För Dackarnas del fanns det många positiva bitar att peka på efter storsegern (53–37). 

– Hela laget var med och bidrog. Det var extra skönt för Jacob Thorssell att vinna några heat. Gomolski (Kacper) fick en smäll i sitt första heat när han drabbades av kedjebrott och slog sig i axeln rejält. Han reste på sig och levererade bra speedway efter smällen, säger Karlsson. 

Hur ser du på er form?

– Vi klagar inte. Jag vill inte säga att det är toppform men det känns bra att vi kan ta ett uppehåll med denna form, säger han.

Janowski hyllas

Maciej Janowski är lagkapten för laget och får mycket beröm av lagledaren Karlsson. 

– Janowski har varit duktig och det är trevligt att jobba med honom. Han har tagit ett steg som kapten och är stabil på banan. Han visar vem som har nummer ett på ryggen och man vet vad man får av honom. 

Kommer du köra med detta lag mot Västervik nästnästa tisdag?

– Det återstår att se, det är långt kvar. Men det är klart, man ser vad man ser. Vi har haft form och gjort förändringar ändå så inget är spikat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt