Annons:

Thorssell har tagit sig ur svackan: ”Får ändra och tänka om

Jacob Thorssell körde in 11+1 poäng i storsegern hemma mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Thorssell har tagit sig ur svackan: ”Får ändra och tänka om"

Jacob Thorssell var en av Dackarnas främsta förare när Västervik krossades med 56–33 på G&B Arena.
– Jag är riktigt nöjd då jag har varit mycket upp och ner den senaste tiden, säger Jacob Thorssell.

Annons:

Dackarna blev överkört av Västervik när lagen möttes i Västervik i våras – och i kvällens returmöte på G&B Arena var det ombytta roller. 

Hemmalaget dominerade kraftigt från start och vann med förkrossande 56–33 efter att ha inlett med fyra femettor på de sju första heaten. 

– Det var en skitskön seger och jäkligt gött att vi vann så stort. Det var så nära med bonuspoängen, det hade varit starkt av oss att ta den, säger Jacob Thorssell. 

"Gått upp och ner"

Redan i matchens tredje heat kraschade Oliver Berntzon illa och kom aldrig tillbaka på speedwaycykeln för kvällen. Trots tappet av stjärnan lyckades Dackarna ta en ordentlig seger med endast sex förare.

– Det är jäkligt bra gjort att vi vinner med så stora siffror när vi tappar Oliver (Berntzon) i ett tidigt skede, säger Thorssell. 

Efter en säsong med ojämna resultat har Thorssell hittat rätt i de två senaste matcherna och belönats med supporterföreningen Spinning Wheels bakhjul mot både Indianerna och Västervik. 

– Det var återigen en bra kväll. Jag är riktigt nöjd då jag har varit mycket upp och ner den senaste tiden. Nu börjar det arta sig och jag känner att det funkar bra i England, säger han. 

"Får ändra och tänka om"

Han vittnar om en säsong där han har blandat och gett utan att hitta jämnheten. 

– Det har gått upp och ner. Det är motorsport och man har en motor mellan benen. Om inte cykeln funkar så är det inte lätt. 

Vad krävs för att komma ur svackor som speedwayförare?

– Det krävs otroligt mycket, man får ändra och tänka om. Man undrar ibland vad fan man håller på med och det är tufft. Det är viktigt att vara stark rent mentalt.

Dackarna är seriens överlägset formstarkaste lag och nu har laget sex raka segrar.

– Det är en bra svit och alla förare åker bra. Det är dock en lång väg kvar med många tävlingar och det gäller att vi håller oss skadefria. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt