Annons:

Dackarna räddade bonusen:

Jacob Thorsell hade en bra kväll i Gislaved.

Dackarna räddade bonusen: "Inte i dag vi ska ta SM-guld"

Förlust med 46-44 och räddad bonuspoäng. Då var inte Peter Karlsson allt för missnöjd med resultatet i Gislaved.
– Jag sa till killarna i paus att det inte är i dag vi ska ta SM-guld, säger lagledaren.

Annons:

Lejonen fick snabbt ett ordentligt grepp om matchen i Gislaved. Dackarna, som fick klara sig utan skadade Oliver Berntzon, låg under med 19-11 efter fem heat. Två heat senare var ställningen 26-16.

Ett svårt läge att återhämta sig från.

– De kopplade ett stadigt grepp om matchen och höll i det. Vi kom ikapp, eller närmare, men då vände de direkt. Det kändes som att vi krympte det, men sedan var det tillbaka igen heatet efter, säger lagledaren Peter Karlsson.

En femetta direkt efter paus öppnade upp för Dackarna. Men för många oavgjorda heat stängde dörren för seger. Femettan i det 15:e heatet räddade åtminstone bonuspoängen och förlusten blev blott två poäng, 46-44.

– Det blev match av det till slut och då har vi kapital i flera av gubbarna i den här matchen. Ändå tar vi det väldigt nära, vi har segern inom räckhåll till och med. Banan var lite halvsvår också, så vi får väl vara hyfsat nöjda. Även om alla inte är det. 

"Efternamnet har mindre betydelse"

Både Patryk Dudek och Joel Kling hade en jobbig afton. Dudek stannade på fyra poäng och Kling på en ynka pinne. 

– Alla måste förstås upp och ta poäng. Vad efternamnet är har mindre betydelse. Thorssell (Jacob) åkte fantastiskt bra, det var riktigt roligt att se honom. Pawlicki (Piotr) körde också bra. Gomolski (Kacper) klev också fram i vissa heat. Det fanns definitivt ljuspunkter, vi fick med oss bonusen, så vi behöver inte se det allt för nattsvart. Jag sa till killarna i paus att det inte är i dag vi ska ta SM-guld. Det är en hel del matcher kvar och vi har ett slutspel att se fram emot.

Vad gjorde att ni hamnade efter?

– De hade bättre fart än vad vi klarade av, både från start och ute på banan. I början av tävlingen var det bara Jacob som hade samma fart, men det blev bättre.

Positivt besked

Ett positivt besked inför kommande matcher är att Oliver Berntzon kanske är tillaka kommande tisdag.

– Han fick ett positivt besked från läkarhåll tidigare i dag. Han hoppas nog sätta sig på en cykel till helgen och testa, så får vi se hur det känns.

Hoppas du kunna ha med honom på tisdag?

– Det vore väl trevligt att ha med honom, men vi får se vad han säger och hur det känns.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt