Annons:

Thorssells i sitt livs tävling: ”Känner ingen press”

Dackarnas Jacob Thorssell har en unik chans i GP-tävlingen på hemmabana. Foto: Ossian Mathiasson

Thorssells i sitt livs tävling: ”Känner ingen press”

På lördag gör Jacob Thorssell sin andra ”riktiga” GP-tävling i karriären – och den första på hemmabana. Efter SM-guldet i somras fick Thorssell ett wildcard till lördagens tävling.
– Det kommer självklart bli tufft, säger han.

Annons:

Thorssell har varit med som reserv i två tävlingar och haft ett wildcard till en GP-tävling i Stockholm. I somras körde han hem ett wildcard till Målillas GP genom sitt överraskande SM-guld.

– Självklart känns det speciellt. Det var jäkligt kul att köra i Stockholm, men det blir ingen hemmabana liksom. Inomhusarenorna är tuffa, i Målilla känner man igen banan och har ett litet hum om inställningarna och var man kan köra. Självklart är det en bättre känsla inför den här tävlingen.

"Lite fördel har man kanske" 

De flesta förarna i GP-serien har förstås god koll på G&B Arena.

– Det är många förare som känner igen banan och jag har inga direkta förväntningar. Jag ska gå ut och köra så bra jag kan och se hur långt jag tar mig. Jag har ingen press på mig.

Vilken fördel har du av att tävlingen går i Målilla?

– Lite fördel har man kanske, man vet hur det mesta fungerar, men det är inte som en vanlig seriematch direkt.

 "GP är alltid ett GP"

Thorssell hade en tuff kväll i Motala i tisdags, men revanscherade sig i England i torsdags.

– Formen är väl okej. Jag gjorde en inte så bra match i tisdags och gjorde bort mig när jag gick banan. Jag trodde det skulle vara mycket halare och fick inte till inställningarna. I England gick det bra. Nio poäng på fem heat är inte så illa.

Elitserien och GP är förstås två helt olika saker.

– Även om det är ungefär samma förare så GP är alltid ett GP. En VM-titel står på spel och det är några nivåer till. Det brukar vara jäkligt tajt och ena tävlingen vinner den ena och sedan kommer samma förarae sist nästa vecka. Det är väldigt små marignaler och riktigt tuffa heat.

Vad måste fungera för din del?

– Starterna måste självklart sitta, det är svårt att köra om i dagens speedway, alla har bra grejer och är snabba. Det gäller att vara med i starten och göra en bra förstasväng.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt