Annons:

Anderssons fingertoppskänsla hyllades:

Peter Ljung och Bartosz Smektala jublar tillsammans med Morgan Andersson efter en femetta i sista heatet mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Anderssons fingertoppskänsla hyllades: "Sätter dem perfekt"

14-poängsunderläge efter tio heat.
Då plockade Morgan Andersson fram trollspöet och gav Västervik en väg in i semifinalkampen mot Dackarna.
– Det är Morgans toppningar som vi får till, säger Västerviks toppförare Peter Ljung.

Annons:

Dackarna vann kvällens match i Västervik med minsta möjliga poäng (46–44) efter att ha haft en ledning på 14 poäng efter tio heat. 

Västervik kom verkligen ut som ett helt annat lag efter pausvilan och såg till att skjuta liv i semifinalmötet med Dackarna. 

– Lika bra som avslutningen, lika dålig var starten. Det var en jättebra avslutning där vi fick ihop det och såg till att det blev match av det. Det är jäkligt glädjande. Det kändes inte så ett tag, säger Peter Ljung. 

Hur gick snacket i depån efter tio heat?

– Kunde vi få ner deras ledning till sex-åtta poäng så var vi nöjda och det blev ännu bättre. Nu är det match och det finns alla möjligheter. 

"Har bra koll på grejerna"

Hoppet om final lever verkligen för Västervik inför nästa veckas retur i Målilla och Peter Ljung, som var imponerad över lagets comeback, hyllade lagledaren Morgan Andersson. 

– Det är Morgans toppningar som vi får till. Han sätter dem perfekt i slutet av tävlingen och i nomineringsheaten. Det är toppningarna och nomineringsheaten som gör att vi kommer tillbaka. 

Peter Ljung körde återigen in två femettor med fartsnabbe Bartosz Smektala, de kom i heat 13 och 15. 

– Vi körde in två femettor förra veckan och nu hände det igen. Han är duktig att åka med, har bra koll på grejerna och vet var han ska vara så han håller inte på med några juniorfasoner, säger Ljung.

"Vi är underdogs"

Om Ljung hade en lyckosam avslutning på Hejla Arena var han inte lika nöjd med starten. 

– Det började si så där, jag kom inte i det. Jag fick inte riktigt fritt i ett heat när Rune (Holta) låg och vinglade lite framför mig. Det är tillfälligheter men poängen ramlade in på slutet. 

Vad talar för att Västervik avancerar till final?

– Att vi är underdogs och kan åka någorlunda avslappnat i Målilla men det är ett tufft lag att möta. Det kan gå precis hur som helst och vi har bra kapacitet i vårt lag: Vi åker dit för att vinna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt