Annons:

Dackarna föll pladask – kan göra ändringar:

Peter Karlssons Dackarna har ett gigantiskt berg att bestiga för SM-guld i speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna föll pladask – kan göra ändringar: "Börjar kanske fira guldet i kväll"

Dackarna är riktigt illa ute i kampen om SM-guldet. Efter kollapsen i Eskilstuna krävs ett smärre mirakel för guldfirande i morgon.
– Jag är en obotligt positiv människa så det är klart att det går, säger Peter Karlsson.

Annons:

Just nu är det inte mycket som talar för ett efterlängtat SM-guld till Dackarna. I den första finalmatchen borta mot Smederna åkte Målillalaget på en förnedrande storförlust med 18 poäng (36–54). 

Smederna är på god väg att plocka klubbens tredje raka SM-guld inför morgondagens retur i Målilla. 
Även om kvällens match i Eskilstuna kommer betecknas som ett enda stort misslyckande i framtida historieböcker väljer lagledaren Peter Karlsson att se ljust på lagets chanser att göra en imponerande vändning.  

– Det kan hända att Smederna börjar fira guldet i kväll. Indirekt kan det nog vara så. Vi måste samla ihop gruppen och tro på det hela. Vi är skapligt bra på hemmabana. Nu är det 18 poäng som vi ska köra in och det är väl lite väl mycket att bjuda på, säger Peter Karlsson. 

"Får inte bli några nollor"

Dackarna hamnade i ett tidigt underläge och det var flera förare som aldrig fick fart på maskineriet. Stjärnföraren Piotr Pawlicki, som inledde med två raka nollor, blev bortplockad av ledningen efter det och Kacper Gomolski drabbades av kopplingsproblem och fick stopp i två heat. 

– I en sådan här viktig match måste alla förare ta poäng och det spelar ingen roll vad man heter. Man måste leverera till laget och det får inte bli några nollor, det är fan det viktigaste, säger Karlsson. 

Varför plockade ni bort just Pawlicki?

– Jag och Johan kände att vi var tvungna att skaka liv i matchen och det var lyckat när vi satte in Jakobsen (Frederik). Han gjorde ingen besviken, han hade dock ett reservnummer på sig så han fick bara köra fem gånger. Jag hade gärna använt honom fler gånger. Han var pigg och det syntes att han hade fart. 

"Vill inte åka runt och ta nollor"

Piotr Pawlicki är helt klart en av Dackarna viktigaste förare i kampen om att plocka hem guldet men i kväll underpresterade polacken kraftigt. 

– Vi vet att han är en matchvinnare men tar man noll poäng så är man verkligen inte det. Han är med all säkerhet jäkligt besviken och det är vi också. 

Hur ska ni få fart på honom till returen?

– Man behöver inte motivera en sådan kille. Han vill inte åka runt i Sverige och ta nollor. Vi kan lika gärna se honom köra in 15 poäng i morgon. 

Kling kan komma in i truppen

Dackarna har lämnat in en preliminär laguppställning till returen och det är inte säkert att det blir samma lag som kör i morgon. På frågan om Kacper Gomolski kan ersättas med Virserumssonen Joel Kling svarar Karlsson: 

– Vi kan göra ändringar och i ärlighetens namn har jag inte tänkt på det. Kacper har startat så jäkla bra och nu hände detta. Jag och Johan (Karlsson, lagledarkollegan) ska prata igenom matchen på vägen hem och Joel är ett alternativ. 

Vad kommer du säga till dina förare?

– Vi får inte hänga läpp för mycket. Vi måste tro på det, göra oss redo för morgondagen, köra skiten ur dem, vinna med 20 poäng och fira guldet sedan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt