Annons:

Danske talangen vill fortsätta i Dackarna: ”Kan vara stolta om två veckor”

Frederik Jakobsen vill väldigt gärna stanna i Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Danske talangen vill fortsätta i Dackarna: ”Kan vara stolta om två veckor”

Unge jättetalangen Frederik Jakobsen har varit ett utropstecken i Dackarna. Efter silvret vill dansken fortsätta i Målillaklubben.
– Till 100 procent, säger han.

Annons:

Frederik Jakobsen var en av mycket få dackeförare som inte var en besvikelse i finaldrabbningen med Eskilstuna Smederna.

– En mycket tuff match. Vi är inte bra nog som lag. Vi tappar på bredden samtidigt som alla deras förare tar bra med poäng. Två tredjedelar i vårt lag faller bort båda dagarna och det går inte i en final mot ett bra lag som Smederna. Det är en del förare som inte tar poäng och där tappar vi matchen, säger Jakobsen.

När insåg du att det var kört?

– Först efter sju heat eller något. Vi trodde på det, vi visste att vi kunde vara snabba men vi fick inte till starterna alls. Vi gör det tufft för oss själva och då går det inte.

När finalförlusten får smältas tror Jakobsen att han och lagkamraterna kan vara stolta.

– Vi har haft väldigt mycket skador och det har varit upp och ned. När vi tittar tillbaka om två veckor kan vi vara stolta med ett silver, tror jag. 

Dansken har snabbt blivit en favorit bland hemmafansen och vill gärna fortsätta köra i Dackarna. 

– Jag vill jättegärna stanna här. Jag kom in lite olyckligt med det som hände Greg (Hancock) där, men jag är jättenöjd med min säsong och vill stanna till 100 procent.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt