Annons:

JUST NU: INGEN SPEEDWAY UNDER KOMMANDE MÅNAD

Det blir ingen speedway för Dackarnas Jacob Thorssell, Peter Karlsson och Oliver Berntzon under juni månad. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: INGEN SPEEDWAY UNDER KOMMANDE MÅNAD

Det blir ingen speedway på arenorna i Sverige under juni månad. De fem olika startalternativen stryks.
"Det är inte rimligt att serien kan starta under juni med hänsyn till dagens myndighetsbegräsningar och därför väljer vi att stryka dessa datum och istället förbereda oss på en start i juli", säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande. 

Annons:

Under våren har ett flertal olika scenario om start av elitserien i speedway kommunicerats, bland annat med start i juni. 

Nu har Elitspeedway Sverige och Svemo bestämt sig för att stryka alla tankar på seriestart i juni eftersom myndigheternas restriktioner kvarstår till följd av coronapandemin. Utan de intäkter som publiken tillför klubbarna kan säsongen inte genomföras och många sponsorsamarbeten bygger också på att människor bereds tillgång till arenorna, skriver ESS i sitt pressmedddelande.

"Vi är fortsatt optimistiska till att kunna genomföra serien i år om än med senare start. Exakt hur den ska se ut är för tidigt att uttala sig om givet alla frågetecken just nu kring resor, karantäner och publika event, men när detta klarnar kommer vi ganska snabbt kunna vara igång. Vi hoppas och tror också att myndigheterna snart måste börja differentiera restriktionerna. Det är inte rimligt att du kan vara 1000-tals besökare samtidigt t.ex. i ett köpcentrum inomhus samtidigt som du inte kan bedriva ett idrottsevenemang på enorma ytor utomhus med samma antal deltagande människor", säger Mikael Holmstrand.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt