Annons:

Målilla kan få två GP-tävlingar i sommar – ”Vi är högst redo”

Det kan bli två GP-tävlingar i Målilla i sommar. Foto: Jakob Karlsson

Målilla kan få två GP-tävlingar i sommar – ”Vi är högst redo”

Det kan bli noll, det kan bli en – men det kan faktiskt också bli två GP-tävlingar i Målilla i sommar.
– Vi avvaktar vad England säger, berättar GP-koordinatorn Patric Engqvist.

Annons:

Genom åren har Dackarna blivit en pålitilig och populär arrangör av en av deltävlingarna i GP-serien. I år är förstås allt ställt på ända och alla tävlingar fram till Cardiff den 18 juli har skjutits upp.

Tävlingen i Målilla är planerad till 15 augusti. Enligt SR Kalmar kan det nu bli två deltävlingar i Målilla istället när arrangören BSI vill tajta ihop schemat och få till hela GP-serien så bra som möjligt.

Patric Engqvist är ansvarig för arrangemanget från Dackarnas sida och han menar att alla alternativ är öppna – om än med olika sannolikhetsgrad.

– Målillas GP är inte inställt, men med de rekommendationer som ligger ser vi en väldigt liten möjlighet med ett GP som vi gjort förut med 7-10 000 åskådare. Vi har en kontinuerlig diskussion med BSI och avvaktar vad England säger. Det finns många parametrar i det här. Polen ska igång nu och hela GP-fältet är i Polen och man får inte lämna det landet hur som helst, säger han. 

Kan bli utan publik

Engqvist vill inte gå in på alternativet om två deltävlingar. Till VT säger ordförande Tomas Karlsson såhär:

– Ja, men jag misstänker att fler i Sverige fått den förfrågan. Jag vet att även Hallstavik blivit tillfrågade. Vi har sagt att vi kan tänka oss att arrangera det här om det är möjligt.

Engqvist menar att Dackarna är redo för alla alternativ.

– Vi är högst redo. Visst kan man köra utan publik, vi skulle inte ha något emot det, men vi vill inte riskera ekonomin för klubben. I så fall får BSI komma med ett upplägg för att säkra oss, men det finns olika scenarier som diskuteras. Vi pratar med England var och varannan vecka.

Vad känns mest sannolikt i nuläget?

– Det är omöjligt att svara på, men det känns inte troligt att vi ska släppa in 7-10 000 åskådare. Även om det är min förhoppning känns det väldigt långt borta.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt