Annons:

Oförändrad situation för speedwayen – han är kritisk:

Det är oklart när speedwaysäsongen kan komma igång. Foto: Ossian Mathiasson

Oförändrad situation för speedwayen – han är kritisk: "Saknar logik"

Tävlingsidrott tillåts återigen från och med den 14 juni. Beskedet innebär ingenting för speedwayen.
”Så länge publika sammankomster i idrottssammanhang fortsatt är begränsat till 50 personer innebär dagens besked i praktiken ingen skillnad, säger ESS:s vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande. 

Annons:

I dag kom beslutet som den svenska idrotten har väntat på. På en gemensam pressträff gav regeringen och Folkhälsomyndigheten grönt ljus för att starta upp idrotten igen från och med den 14 juni. Däremot tillåts i ett första skede ingen publik på matcherna. 

Nu har elitserieklubbarnas speedwayorganisation, ESS, gett sin syn på dagens besked. Mikael Holmstrand anser att det är andra restriktioner som stoppar speedwaysäsongens start. 

”Dock har fotbollsallsvenskan unika förutsättningar genom sitt TV-avtal som gör det ekonomiskt möjligt att starta en säsong utan publik. Det gäller inte för speedwayen och många andra idrotter och serier, där publikintäkterna är en avgörande del för att kunna bedriva sin verksamhet”, skriver ESS i ett pressmeddelande. 

"Saknar logik"

Att andra aktörer i samhället, bland annat nöjesparker, börjar planera för en återgång till ett mer normalt läge ställer sig Holmstrand frågande till.

”Vi unnar självklart andra aktörer att komma igång med sin verksamhet och tycker det verkar ske med väl tilltagna protokoll för att upprätthålla en bra säkerhet. Något som givetvis är grundläggande och ska respekteras. Det vi ställer oss frågande till är hur man kan skilja på publika sammankomster baserat på vad det är man gör. Det är inte rimligt att du kan lösa entré till en nöjespark och se någon underhållning där medan du inte kan lösa entré till en speedwayarena och få den typen av underhållning levererad. Det saknar logik och vi ser fram emot att detta blir nästa stora fråga för förbunden och RF att ta med politikerna så snart som möjligt”, säger Holmstrand.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt