Annons:

JUST NU: DACKEFÖRAREN KLAR FÖR GP-SERIEN EFTER DRAMATIK

Oliver Berntzon har kvalificerat sig för nästa års GP-serie efter ett lyckat kval i Kroatien. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

JUST NU: DACKEFÖRAREN KLAR FÖR GP-SERIEN EFTER DRAMATIK

Oliver Berntzon har precis upplevt något av det största i hans speedwaykarriär. Han är klar för GP-serien nästa år efter stor dramatik. 

Annons:

Dackeföraren Oliver Berntzon stod över torsdagens elitseriematch i Avesta för att i lugn och ro kunna resa ner till kroatiska Gorican och ladda för kvällens GP-kval. 

Han svarade för en fenomenal insats och fixade en plats i GP-serien 2021. Glädjen var givetvis stor när det blev klart men det avslutningen blev minst sagt dramatisk. 

Vann sista heatet mot banreserv

Han hade Krzysztof Kasprzak, Aleksandr Loktaew och Adam Ellis i sitt sista heat. Först blev Loktaew utesluten och i omstarten blev Kasprzak utesluten och Ellis skadad. Oliver Bernton körde då in en trepoängare mot en banreserv. 

Då fick inte Vaclav Milik vinna sitt sista heat och han ledde till strax innan målgång då Matej Zagar körde om. Hade Milik vunnit hade det blivit omkörningsheat mellan Berntzon, Milik, Kasprzak och Zagar om platser. 

Zagar vann GP-kvalet med sina 13 poäng. Kasprzak och Berntzon hamnade på tolv poäng och ställdes mot varandra i ett skiljeheat där Berntzon drog det längsta strået. De tre förarna är klara för nästa års GP-serie. 

En intervju med Oliver Berntzon kommer under söndagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt