Annons:

Lagledaren kräver mer av Kling: ”Måste funka om vi ska vinna”

Peter Karlsson kräver att Joel Kling plockar fler poäng för att Dackarna ska kunna vinna matcher i elitserien. Foto: Ossian Mathiasson

Lagledaren kräver mer av Kling: ”Måste funka om vi ska vinna”

Dackarna åkte på säsongens första hemmaförlust mot Lejonen. Att Joel Kling hittar tillbaka till god form är av yttersta vikt, enligt lagledaren Peter Karlsson. 
– Joel måste funka om vi ska vinna matcher, säger lagledaren efter förlusten. 

Annons:

Toppmötet mellan Dackarna och Lejonen blev en relativt jämn tillställning även om gästerna från Gislaved drog ifrån mot slutet och vann med 50–40. 

Dackarnas lagledare Peter Karlsson satte fingret på den huvudsakliga förklaringen till förlusten.

– Det är för mycket nollor i protokollet. Det funkar inte med sju nollor och några stopp. Jag tycker ändå att det är en jämn match där vi inleder väldigt bra. Sedan kom de tillbaka, men det var jämnt fram till nomineringsheaten trots att de hade gått ifrån till sex poäng, säger Peter Karlsson och fortsätter:

– Sista nådastöten var när Avon (Van Dyck) blev utesluten i heat 13. Domaren ser vad som händer men Avon gjorde ett väldigt bra heat, kom ifatt och tog sig förbi deras förare. Det känns inte som en regelrätt nedkörning. Hade vi fått domslutet med oss så hade det varit match hela vägen in i sista heatet, säger Peter Karlsson. 

Tung kväll för Kling

Virserumssonen Joel Kling fick inte chansen i något nomineringsheat efter att ha noterats för en ynka poäng på fyra heat. I stället fick Theo Johansson och Avon Van Dyck chansen i 13:e heatet. 

– Joel hade en tung kväll och att inte få köra sista heatet blir givetvis ännu tyngre. Så här i efterhand så borde jag ha tagit bort honom tidigare i tävlingen, säger Karlsson.

Vad har han själv sagt om sin form?

– Han har jobbat på över helgen och känt att han har hittat bra grejer. Lika mycket som det är motorer och cyklar som ska funka så är det föraren också. Kommer man in i dålig form så är det inte lätt att ta sig ur det. 

Hur mycket sitter det i huvudet?

– Jag skulle säga att det är 90-10 i Joels fall just nu. Jag själv har varit där så jag vet hur det är. Det är kasst. Joel måste funka om vi ska vinna matcher och alla måste dra sitt strå till stacken. Joel behöver inte ta tio poäng men han borde ta fem-sex poäng. 

Din kravbild är högre på Joel än på till exempel Theo och Avon?

– Skyhögt högre. Joel är etablerad och ska klara av sex poäng. Jag tror att han vill ta mer poäng men just nu kommer han inte dit. 

Vad ger du honom för tips för att hitta tillbaka till god form?

– Det får vi ta i veckan. Vi har tät kontakt. Just nu är han väl inte pratbar och det förstår jag mycket väl. Det är fan inte kul att göra en dålig match.

"Måste krama kassören"

Nu har Dackarna en vecka kvar till nästa match, då väntar Rospiggarna på bortaplan. Att kasta in Patryk Dudek i truppen mot Rospiggarna är långsökt. 

– Det är inte tänkbart att kasta in Dudek, då måste jag krama kassören alldeles för länge. 

Är det slutspelet som gäller för honom?

– Det får vi se. Vi får se var vi är då och hur det ser ut. Ska Dudek in så måste någon av de andra förarna som tar mycket poäng bort. 

"Lite tyngre än oss"

Lejonen har inlett säsongen starkt med fyra segrar av fem möjliga där samtliga förare går in och presterar. 

– Redan före matchen är de lite tyngre än oss. De har Eklöf (Linus) på plats nummer sex jämfört med Avon (Van Dyck) på plats nummer sex för oss. Det är stor skillnad. Vi saknar Frederik (Jakobsen) i dag, det återstår att se när han är tillbaka.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt