Annons:

Berntzon fick smäll mot höften:

Oliver Berntzon gjorde en bra insats när Dackarna föll mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Berntzon fick smäll mot höften: "Benet domnade bort"

Dackarna räckte inte till mot serieledaren Lejonen. Oliver Berntzon var inte alltför nedstämd efteråt. 
– Det är tufft, men sådant som händer, säger han efter 40–50-förlusten mot Lejonen. 

Annons:

Lejonen vann kvällens toppmöte mot Dackarna med 50–40 och var bäst när det gällde som mest i slutskedet av matchen. 

– De är grymt duktiga och har gått hur bra som helst. Det är absolut ingen ursäkt men banan betedde sig annorlunda i jämförelse med förra veckan. Då var vi inte med från början, sedan hittade vi rätt. Nu var det precis tvärtom, vi var med från början men sedan blev inte banan som vi trodde. Vi tappade en del i mitten av tävlingen. Nä, jag vet inte. Det är inte så mycket att säga om det. Lejonen var bättre idag, vi saknade Frederik (Jakobsen), säger den nyblivne GP-föraren Oliver Berntzon.  

Flera nollpoängare och några stopp gjorde att Dackarna lämnade matchen poänglösa. 

– Det är nollpoängarna som vi förlorar matchen på, då kan det inte bli bättre än tre-tre i heaten. Vi måste få bort nollorna och hur vi ska göra det vet jag inte. 

"Benet domnade bort"

Oliver Berntzon säkrade sin biljett till nästa säsongs GP-serie i helgen och noterades för elva poäng på fem heat i Målilla i kväll. 

– Jag är rätt nöjd, bortsett från incidenten i mitt andra heat. Jag och Avon (Van Dyck) råkade köra ihop i andra sväng och jag fick en smäll på höften. Mitt ben domnade bort lite så jag fick problem i mitt tredje heat också. Det var obehagligt men när jag gick runt och stretchade så släppte det. Det var ingen jättesmäll och jag är glad att vi inte hamnade ute i staketet. Jag har inget agg mot Avon, det är sådant som händer. Jag vände till och han fick inte sladd in i svängen.

Vad har du för tankar inför kommande matcher?

– Jag är inte orolig överhuvudtaget. Vi kommer få tillbaka Frederik i laget, då är jag säker på att det kommer gå jättebra i de tre sista grundseriematcherna. Sedan antar jag att vi tar in Dudek (Patryk) i slutspelet, då blir vi svårslagna. 

Vad skulle det betyda för er?

– Han skulle betyda massa poäng, så enkelt är det. Man behöver poängmaskiner om man ska vinna. När vi kommer till slutspelet så kan man inte ta massa nollor, då måste alla sex förare plocka poäng i alla heat. Som jag har förstått det så har Dudek gett klartecken till att köra slutspelet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt