Annons:

Förarna som inte var på plats i Målilla hamnade i fokus efter matchen

Dackarnas lagledare Peter Karlsson kunde pusta ut efter två säkrade poäng i derbyt mot Västervik. Efetrsnacket till matchen handlade mycket om förare som inte var på plats i Målilla. Foto: Micael Rundberg

Förarna som inte var på plats i Målilla hamnade i fokus efter matchen

Eftersnacket till matchen mellan Dackarna och Västervik handlade till stor del om förare som inte var på plats. Västerviks Jason Doyle som aldrig dök upp, och VM-ledande Maciej Janowski som precis innan matchstart blev klar för Dackarna.

Annons:

49-41 till Dackarna i länsderbyt mot Västervik kan låta som jämna siffror. Riktigt så jämnt var det dock inte, men utifrån förutsättningarna gjorde gästande Västervik en stark insats.

Mycket av snacket efter matchen handlade om Västerviks GP-stjärna Jason Doyle, som inte kom loss från Polen.

– Vi hade nog räknat med att Doyle skulle dyka upp till slut, och det är klart att det hade blivit mer match då, men vi hade nog löst det ändå. Klart att det hade blivit jämnare siffror, och utan deras nummer ett så är det ju tufft för dem, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Berömde danska duon 

”PK” hade dock mycket att glädjas över denna kväll. Både sett till vad som hände på banan, och det som hände bredvid.

Lagets stjärnkvartett var omutlig, och allra mest imponerade danskduon Hans Andersen och Frederik Jakobsen. De körde tre heat tillsammans och fixade femetta i samtliga.

– Riktigt kul att se, framför allt att de kör så bra tillsammans. Jag tycker att Hans har varit bra för oss hela säsongen, men ikväll var han grym. Det paret spräcker jag inte gärna.

 Och så har du nu också VM-ledande Maciej Janowski att nyttja?

– Ja vi fick till det med honom på sluttampen. Det är ju en fantastisk förstärkning så klart.

Med dagens stjärnkvartett kryddad med Dudek och Janowski ser ni ju ut att få ett hyfsat slutspelslag?

– Ja det vore väl skam om vi inte klarade av att vara med och slåss om en medalj då. Men det är långt dit. Men självklart känns det jättebra.

Morgan hyfsat nöjd trots förlusten

Hos förlorande Västervik var lagledaren Morgan Johansson inte allt för nedslagen.

– Vi visste på förhand att det skulle bli tufft. Tyvärr tog vi för få heatsegrar, och lyckades inte få stopp på deras topp fyra.

– Men vi matchade laget så hårt vi kunde, och siffrorna rann i alla fall inte iväg. Jag tycker ändå att vi kan gå hyfsat rakryggade härifrån, säger Morgan.

Är det svårt att matcha laget med det nya körschemat?

– Nja. Ville ge det en chans, men körschemat är ju nytt även för oss ledare, så vi ville testa ordentligt hur mycket man kan köra på och hur det tas emot.

Och på tisdag är det retur i Västervik?

– Då måste vi få bättre koll på deras toppar, så får vi se vad vi kan hitta på i övrigt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt