Annons:

DACKARNA RISKERAR POLISANMÄLAN EFTER INSPEKTION

Omkring 250 gäster befann sig på Dackarnas VIP-läktare under tisdagens hemmamatch mot Västervik. Nu riskerar klubben att polisanmälas. Foto: Micael Rundberg

DACKARNA RISKERAR POLISANMÄLAN EFTER INSPEKTION

Under matchen mellan Dackarna och Västervik på tisdagskvällen befann sig omkring 250 gäster på VIP-läktarna. På plats fanns också polisen samt personal från Hultsfreds kommun för att se hur coronarestriktionerna efterlevdes. Nu riskerar klubben att polisanmälas.

Annons:

Under tisdagskvällens speedwayderby i Målilla mellan Dackarna och Västervik genomförde polisen och Hultsfreds kommun en tillsynskontroll av evenemanget.

Tidigare har Västerviks Speedway anmälts av polisen för att man under en match i somras tog in mer än 50 personer på sin VIP-avdelningen. Risken är nu stor att samma öde drabbar Dackarna.

För på läktarna under matchen i Bauhausligan på tisdagskvällen uppehöll sig betydligt fler än de 50 personer som regeringen beslutat ska gälla som maxtak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

"Bra att vi får klarhet"

Från Västerviks sida har man ansett att restauranggästerna under matcherna inte ska räknas som idrottspublik, utan som samarbetspartners till klubben – även under match.

Inte heller polisen har visat sig vara klar över vad som gäller, utan vill få detta utrett.

Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna, välkomnar en utredning.

– Jag tycker att det är bra att vi alla får klarhet i vad som gäller. Det verkar inte som att något är helt hundra på det. Vi anser att vi har alla de tillstånd som behövs och följer slaviskt de direktiv som finns vad gäller exempelvis avstånd och hantering, säger han.

Hur ser du som ordförande på detta?

 – Som sagt, jag tycker att det är jättebra att det utreds. I och med att de har kollat Västervik, så kom det väl inte som någon överraskning att de skulle kolla oss också. Har man tillstånd, och i vårt fall ett restaurangtillstånd som gäller året runt, så räknar man ju med att det gäller. Men visar det sig att vi har gjort fel så kommer vi självklart rätta oss efter vad som beslutas istället. Vi i Dackarna vill absolut inte göra något som inte är rätt.

Inga anmärkningar

– Jag har så svårt att se vad skillnaden på 250 gäster på tisdagen är jämfört med 250 gäster på ett företagsevenemang på torsdagen. Om det ena inte är tillåtet, så borde ju det andra rimligtvis inte heller vara det. Vi har ju en massa evenemang utöver speedwayen i vår restaurang, säger Tomas Karlsson.

Enligt Tomas Karlsson hade de inspekterande myndigheterna dock ingenting att anmärka på avseende exempelvis avstånd mellan bord, hantering och hygien.

Vi har sökt kommunpolis Håkan Karlsson som var på plats på Skrotfrag Arena i Målilla under tisdagskvällen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt