Annons:

Stökig och bökig tävling när Dackarna imponerade mot Lejonen

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg var belåten efter den imponerande insatsen. Foto: Ossian Mathiasson

Stökig och bökig tävling när Dackarna imponerade mot Lejonen

Superlativen över Luke Becker var många efter tävlingen i Gislaved där Dackarna imponerade och vann med 50-40 mot Lejonen. 
– Man kan säga hur många som helst. Imponerande, övertygande, jättebra, sa en helnöjd Mikael Teurnberg. Dackarnas sportchef och lagledare.

Annons:

Det blev en strulig tävling i Gislaved.

– Det var struligt på många ställen, både ute på banan och bredvid banan. Men det kan jag ta när vi vinner med tio poäng, säger Mikael Teurnberg.

Det kommer förmodligen bli få lag som vinner med tio poäng i Gislaved – eller vinner alls.

För att återgå till unge Luke Becker – som har Greg Hancock som mentor – så visade han sin kompetens redan i första heatet när han hamnade efter Jaroslaw Hampel men körde om honom i startböjen och hängde på Maciej Janowski till en femetta.

Sedan malde Becker på med ytterligare tre trepoängare innan han och Jason Doyle blev snuvade i sista heatet där Lejonen Kasprzak gjorde årets tydligaste tjuvstart.

Domarna i fokus

Det blev alltså en stökig match i Gislaved, det var allt från feltryck i körschemat till några märkliga domslut och en person som drabbades av sjukdom i VIP:en.

Att Lejonen lyckades sätta fel färg på förarnas huvor i flera heat ställde till det då domaren hade rätt körschema. Det är extra märkligt då alla speedwaylagen laddar hem körscheman via en länk.

Hade domaren varit riktigt tuff hade det blivit en hel del böter, både för Lejonen och Dackarna. Men förarna och lagledarna hänvisade till körschemat de fått av klubben.

De tveksamma domsluten kom dels i tionde heatet, dels i det sista heatet.

I det tionde heatet låg Dackarnas Jacob Thorssell och jagade hemmalagets Linus Eklöf. Linus lämnade en liten lucka i innerspåret i den bortre kurvan, Jacob gick in på linjen och var halvvägs förbi Eklöf när Eklöf vek in för att hindra Thorssell. Det slutade med att Eklöf föll på eget grepp men domaren valde att utesluta Thorssell. I sig ganska typiskt då det är en förare med bra balans som håller sig kvar på cykeln medan den som faller får domarnas medhåll.

I det sista heatet gjorde Lejonens Krzysztof Kasprzak kvällens klaraste tjuvstart men den blundade domaren för. Polacken vann heatet före Jason Doyle och Luke Becker.

Janowski handskadad

Kommande tisdag kör Dackarna borta mot Rospiggarna, Mikael Teurnbergs tidigare hemmabana.

– Hade det varit för två år sedan hade jag kunnat berätta om vartenda gruskorn på banan men nu har man gjort om banan och lagt på annat material så den är sig inte alls lik. Men vi har så duktiga förare så de ska klara av det också.

Och att Luke Becker kör i Hallstavik är klart.

– Absolut. Sedan är ju Rasmus Jensen tillgänglig igen. Frågan idag är hur Janowski känner sig. Smolket idag var handskadan på Janowski. Han hade riktigt ont så vi får se hur det går till tisdag, säger Mikael Teurnberg.

Conny Blomander

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt