Annons:

Mycket tunga avbräck för Västervik – saknar stjärnduo

Fredrik Lindgren var glad efter segern mot Dackarna. Mot Indianerna saknas han dock för Västervik. Foto: Jonas Davidsson

Mycket tunga avbräck för Västervik – saknar stjärnduo

Västerviks Speedway vann med 14 poäng hemma mot Indianerna. På torsdagen möts lagen i returen på Sannahed, Kumla.
– Vi måste få ihop minst 46 poäng för att få med oss alla tre poängen hem, säger sportchefen och lagledaren, Morgan Andersson.

Annons:

Det blir en lite speciell match då det väntar dubbelmatch i VM-serien på fredag och lördag. Västervik har varken Arten Laguta eller Fredrik Lindgren med i torsdagens match.

Båda lagen gör ändringar i lagen jämfört med i tisdags. Artem Laguta kör inte utan i stället kommer dansken, Mads Hansen in. Han har bara kört en match för Västervik tidigare den här säsongen med 6 poäng på fem heat. Fredrik Lindgren är uppsatt i laget men Västervik kommer att köra rider replacement för honom.

– Jag hade en tanke att ta in Jaimon Lidsey men han kraschade för några dagar sedan så i stället kommer Mads Hansen in. Han gjorde det mycket bra i par-EM i Frankrike i och han har kört bra även i Polen och Danmark.

Och när det gäller Lindgren:

– Som tur är så får alla förarna köra Fredriks ridersheat, säger Morgan Andersson.

– Men det är alltid tufft att köra rider replacement men vi kan inte sätta upp våra unga orutinerade svenskar på Lindgrens plats, menar Morgan.

Ingen Fricke

Indianerna ställer över Max Fricke och tar in Andreas Lyager. Max kör också VM-serien men körde även i ganska vådligt i Gislaved i tisdags.

– Vi vet att Indianerna är mycket bra på sin hemmabana så det gäller att vi är med från tejpen och först ut ur startböjen.

– Målet är självklart att ha tre poäng med oss hem, säger Morgan Andersson.

Noterbart är att dubbelmatcherna i helgens VM-serien körs i Wroclaw. Bland andra Artem Lagutas och Maciej Janowskis hemmaarena.

Fakta

Laguppställningarna:

Indianerna: 1. Chris Holder. 2. Ludvig Lindgren. 3. Grzegorz Zengota. 4. Andreas Lyager. 5. Niels-Kristian Iversen. 6. Joel Andersson. 7. Jonatan Grahn.

Västervik: 1. Viktor Kulakov. 2. Fredrik Lindgren R/R. 3. Mads Hansen. 4. Pawel Przedpelski. 5. Vadim Tarasenko. 6. Anton Karlsson. 7. Noel Wahlqvist.

Kvällens matcher: Indianerna – Västervik, Piraterna – Lejonen, Vetlanda – Masarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt