Annons:

DV LANSERAR: Sportpodden med Malin och Matilda

Malin Söderlund och Matilda Strömdahl ligger bakom Dagens Vimmerbys satsning på en sportpodd.

DV LANSERAR: Sportpodden med Malin och Matilda

I dag lanserar Dagens Vimmerby AB sin första podd. Bakom idén står studenterna Malin Söderlund och Matilda Strömdahl. Gäst i första programmet är VIBK-profilen Jonatan Green.
– Vi vill ge lyssnaren en större inblick och förståelse i vad som försiggår i sportprofilernas huvuden runt om i trakten, berättar Malin och Matilda.

Annons:

Poddar blir alltmer populärt och i dag lanserar Dagens Vimmerby AB – som ligger bakom sajterna Dagens Vimmerby och Dagens Hultsfred – sitt första poddprogram. "Sportpodden" kommer handla om – just det – sporten i Vimmerby, Hultsfred och närområdet. Bakom podden står studenterna Malin Söderlund och Matilda Strömdahl som har ett stort lokalt sportintresse och dessutom spelar i Vimmerby IF. 

– Idén bakom denna podd kommer ifrån ett skolarbete som vi håller på med just nu på Linnéuniversitetet. Uppgiften är att göra en fördjupning i en medieprodukt och vi valde podcast. Vi vill bredda Dagens Vimmerbys utbud och poddens syfte är att göra intervjuer med gäster samt prata om nyheter kring de aktuella sporthändelserna i Vimmerby.

"Podcast är nyckeln"

Varken Malin eller Matilda har någon erfarenhet av podd sedan tidigare – men är själva flitiga lyssnare: 

– Vi anser att podcast är nyckeln till att leverera sportnyheter och intervjuer på ett modernare och roligare sätt.  Sport är så mycket mer än bara sport, det är gemenskap, glädje, sammanhållning - någonting som vi vill lyfta och förmedla i denna podd. Det här är nytt för oss båda och första gången vi gör det - vilket är en stor men rolig utmaning.

Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare Jakob Karlsson: 

– Det känns jättekul att testa på ett nytt format och att få in nya ansikten på vår sajt. När Malin och Matilda kontakta oss med sin idé tände vi till direkt och nu börjar vi med två pilotprogram och sedan utvärderar vi därifrån. Vi hoppas att våra läsare ska uppskatta den här satsningen.

"Vi uppskattar feedback"

Första programmet handlar om Jonatan Green och du kan antingen lyssna på den på Acast, i Acast-appen eller nedan. 

– Utifrån detta avsnitt kan lyssnaren förvänta sig inside information om Jonatan Green, han ger även en kärleksförklaring och sätts på heta stolen. Vad är det egentligen Jonatan gör innan en match som han inte kan berätta? Och frågan som nog många ställer sig: Vad är det som får Jonatan att stanna i VIBK trots många ögon från högre divisioner? Vi ger dig svaren i Sporpodden. Avslutningsvis skulle vi vilja poängtera att detta är vårt första poddavsnitt någonsin. Från inspelning till redigering och allt där mellan är helt nytt för oss. Men vi hoppas såklart det finns ett intresse för att detta ska fortsätta släppas, så vi uppskattar gärna feedback, säger Malin och Matilda. 

Har du synpunkt på första programmet eller tips på personer som borde bjudas in till podden? Mejla till sportpodden@dagensvimmerby.se eller kontakta någon av oss i sociala medier. 

Nog med text nu, här är första programmet: 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt