Annons:

Elpriset sjunker – Men nytt elbolag kan ändå sänka kostnaderna mer

Att välja elbolag, det är inte alltid det enklaste. Kanske du redan har ett och tänker att det inte är värt att byta? Då ska du tänka om. 

Annons:

Det kan löna sig att byta avtal, så att du betalar mindre för elen och får en bättre service än vad du har nu. Vilket elbolag ska man välja? För att hjälpa dig på vägen har vi sammanställt en lista på vilka faktorer som är viktiga att tänka på. Dessa är bra för dig, oavsett om du bor i Hultsfred eller inte.

Vad kostar det med el?

El varierar i pris och olika elbolag har olika priser och avtal. Det har att göra med att det kan finnas olika avgifter. Du vill med största säkerhet ha billig el? Det du då kan göra, är helt enkelt att jämföra priser och avgifter mellan olika elbolag för att få en uppfattning om kostnaden för din elkonsumtion. Det du bör tänka på är att priset i sig kan vara strukturerat på lite olika sätt, så se till så att du fattar vad som är vad. Det är inte ovanligt att det är både fasta avgifter och rörliga kostnader. Olika avtal, som fast pris, rörligt pris och timpris kan även det spela roll när det kommer till vad det kommer att kosta.

Se till så att du har koll på avtalsvillkoren

Att du har koll på avtalsvillkoren är ett måste. Det är nämligen där du kan se eventuella bindningstider, uppsägningstider och villkor för prisändringar. Att vara eventuella extra kostnader eller straffavgifter vid avtalsbrott är ett måste.

Hur miljövänlig vill du vara?

Om du är intresserad av att minska din miljöpåverkan så går det bra att göra i samband med att du väljer elbolag. Det eftersom det finns de som erbjuder förnybar energi, såsom vind- eller solkraft. Vill du vara extra noggrann, kolla av elbolagets hållbarhetspolicy samt om de har insatser för att minska koldioxidutsläpp.

Hur viktigt är det med bra kundservice och support för din del?

Något många anser är viktigt det är att elbolaget har en bra kundtjänst. Att kunna ringa ditt elbolag med frågor eller få hjälp med problem är ett måste. Så se till så att kvaliteten på kundservicen på det elbolag du byter till är på den nivå du vill ha den.

Hur byter du smidigast?

Att byta från ett elbolag till ett annat görs på olika sätt så se till så du vet hur det går till och att det går snabbt och smidigt utan avbrott. I många fall kan ditt nya elbolag göra bytet åt dig, så att allt flyter på som det ska.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt