Annons:

HFK:s segertåg tog slut – han åkte från Helsingborg för att ställa upp

HFK föll mot Stjärnan borta med 3-1. Foto: Genrebild

HFK:s segertåg tog slut – han åkte från Helsingborg för att ställa upp

Hultsfreds FK har chockat alla och inlett med två raka segrar. Borta mot IF Stjärnan fastnade jublet i halsen.
– Det är en match vi ska vinna, säger tränaren Anders Larsson.

Annons:

2-1 mot Tjust IF FF och 3-1 mot IF Ariel. Hultsfreds FK har fått en pangstart på division 5-säsongen. Men borta mot ett fysiskt starkt IF Stjärnan tog segertåget slut.

– Det är lite surt, det är en match vi ska vinna. Vi är relativt bra i första halvlek och gör det helt okej. De är stora, tunga och fysiska. Vi lyckades undvika att hamna i dueller i första, men i andra blir det mycket dueller. Vi tror vi är världsstjärnor och då lyser pojklagsfotbollen igenom lite. Vi jobbar en och en och då blir vi jättestraffade, säger HFK-tränaren Anders Larsson. 

Yassin Jalil Kader gjorde 1-0 för HFK, vilket också var pausställningen. 

– Jag kände mig lugn i halvtid, men vi tappar det totalt i andra. Vi kladdar på bollen, löper ingenting, står stilla och då vinner de med sitt långa spel. Vi lyckas inte hantera det. Vi har två i ribban, men det går inte att skylla på. Sådant jämnar ut sig över tid. Vi gör en riktigt dålig andra halvlek helt enkelt.

Tappade i andra

Stjärnan vände och vann med 3-1.

– Kanske kan det vara nyttigt med en smäll. Spelar vi inte som vi ska, så blir det inga poäng. Vi kommer möta fler sådana här lag som spelar fysiskt och slår mycket långt. Då måste vi spela bättre offensivt. 

HFK hade en del folk borta och Marwin Karlsson, tidigare Mikael, hoppade in i målet. Han åkte hela vägen från Helsingborg för att ställa upp. 

– "Micke", som jag säger, kommer stå när Jesper inte kan. Han har sagt det och det är schyst att han ställer upp och hjälper till. Jag ringde in Eric (Schultz) på morgonen med och ska ta ett snack med honom. Vi behöver lite rutin och tyngd. 

HÄR kan du se tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt