Annons:

TVÅ MÄN FRIAS FÖR MORDFÖRSÖKET I VIRSERUM

Två män frias för mordförsöket i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

TVÅ MÄN FRIAS FÖR MORDFÖRSÖKET I VIRSERUM

De unga män som åtalades för det uppmärksammade mordförsöket i Virserum i början av november frias av Kalmar tingsrätt. Domstolen anser inte att bevisningen håller.

Annons:

Offret blev knivhuggen och bestulen på 10 000 kronor och sin mobiltelefon i samband med händelsen mitt i centrala Virserum den 3 november i år. Han har uppgett att sex personer var inblandade i överfallet på honom och att han kände igen de två som nu åtalas.

Med den ena av de som åtalas har offret haft en del affärer. Den här dagen skulle en av de åtalade hjälpa offret att köra ned en bil till Malmö, men den åtalade ångrade sig och slog sönder bilrutorna på bilen för att färden inte skulle bli av.

Därefter går uppgifterna isär. Klart är att mannen attackerades av flera personer, att en luftpistolskott avlossades mot hans bil och att han blev knivhuggen på ett sätt som kunde ha riskerat hans liv.

Offret misstänker att händelsen var en planerad attack mot honom och att det kan bero på att han arbetat för presidenten i Libyen tidigare i sitt liv.

 Bevisningen håller inte

De två åtalade har nekat till brott. Det finns flera vittnen till händelsen, men tingsrätten litar inte på den person som pekat ut de två männen. Tingsrätten menar att offrets uppgifter är osäkra och nyckelvittnets uppgifter har förändrats under processens gång.

Det medför att tingsrätten inte anser att det är bevisat att någon av de åtalade männen har utdelat något knivhugg och friar dem för åtal om försök till mord. Båda männen frias även för grovt rån, där tingsrätten anser att bevisningen är för tunn.

I och med den friande domen avslås förstås yrkandet om skadestånd på cirka 200 000 kronor och yrkandet om utvisning. Domen kan förstås överklagas. 

En av männen bötfälls för ringa narkotikabrott. Straffet blir 1 500 kronor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt