Annons:

Därför släpptes förövarna på fri fot efter inbrottsförsöket

Åklagaren Magnus Argus förklarar varför han släppte de två misstänkta gärningspersonerna efter rånförsöket på Apoteket i Virserum. Foto: MostPhotos

Därför släpptes förövarna på fri fot efter inbrottsförsöket

Virserumsbon Pontus Randver riktar kritik mot åklagaren som släppte två gripna personer efter inbrottsförsöket på Apoteket i Virserum. Nu förklarar åklagaren varför de misstänkta gärningspersonerna släpptes. 

Annons:

Det var i början av förra veckan som Apoteket i Virserum utsattes för ett inbrottsförsök och alert polis lyckades gripa en man och en kvinna i 25-årsåldern på brottsplatsen. Åklagaren släppte sedan de två misstänkta personerna på fri fot, ett beslut som har rört upp känslor i anslutning till nyhetens kommentarsfält på Dagens Hultsfred. 

Virserumsbon Pontus Randver tycker att åklagaren har gjort en felaktig bedömning. 

”Signalen som skickas till de som i Hultsfreds kommun är att man får göra vad som helst.  När polisen äntligen lyckas gripa två personer så kan inte åklagaren släppa dem. Så får det inte vara”, säger han till Dagens Hultsfred. 

Kammaråklagaren Magnus Argus svarar i ett mejl till DH om varför de två personerna släpptes efter förför. 

”Utifrån de båda misstänktas personliga förhållanden, och uppgifterna som fanns om dem i belastningsregistret, gjorde jag bedömningen att det inte fanns tillräckliga skäl för att begära dem häktade på grund av risk för fortsatt brottslighet”, skriver Magnus Argus i ett mejl. 

LÄS ÄVEN: Virserumsbons kritik mot åklagaren: ”Så får det inte vara”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt