Annons:

Biografen håller stängt:

Biografen i Hultsfred håller stängt tills vidare då besöksantalet har minskat ordentligt sedan före jul. Foto: MostPhotos

Biografen håller stängt: "Inte roligt att gå dit om det inte kommer några besökare"

Det har varit i princip folktomt på biovisningarna i Hultsfred på sistone. RioBio har därför fattat beslut om att hålla stängt tills vidare. 
– Vi har märkt att biobesökarna har minskat sedan före jul, säger Ann-Marie Blixt, samordnare för bion som drivs av Hultsfreds FK. 

Annons:

Biografen i Hultsfred var stängd i drygt ett och ett halvt år bortsett från ett kortare öppethållande under hösten 2021. De första filmerna visades i månadsskiftet augusti-september efter den långa nedstängningen. 

Samordnaren Ann-Marie Blixt var då glad för att verksamheten var i full gång och att biopubliken hade hittat tillbaka till salongen. 

"Går inte att visa några filmer"

Nu har vindarna vänt ännu en gång. Beslutet att tillfälligt stänga bion togs den 18 januari och sista biovisningen var den 16 januari. Det skriver RioBio i ett inlägg på sin Facebooksida. 

– Vi har hållit uppe i 14 dagar och ser det som en tillfällig stängning. Vi öppnar upp så fort vi känner att det vänder i samhället och att folk vågar gå ut, säger Ann-Marie Blixt.

Besökarna har inte kommit i så stor utsträckning som HFK:s biosektion har önskat. 

– Vi har märkt att biobesökarna har minskat sedan före jul. Julfilmerna och biovisningarna i januari gick jättedåligt och då finns ingen anledning att ta hem filmer som vi hela tiden går back på. Vi har en kostnad för varje film vi tar in och det rör sig om tusenlappen per film. Kommer det fyra personer på en film, eller ingen alls, så går det inte att visa några filmer, säger Ann-Marie Blixt. 

Hon berättar att det blev ohållbart att fortsätta visa filmer då få besökare har tagit sig till biosalongen den senaste tiden. 

– Det verkar inte som att det har hjälpt med att vi har kört med vaccinpass och social distansering i en så pass stor lokal som har cirka 270 platser. 

"Hoppas att vi kan öppna upp igen"

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att merparten av restriktionerna kan avvecklas från den 9 februari om läget har stabiliserats. Om det nu blir så tänker Hultsfredsbiografen ta det lugnt ett tag till. 

– Jag tror att vi väntar lite till då folk kommer ha restriktionerna i ryggraden och avvakta ett tag till.

Hur känns det att hålla bion stängd?

– För oss som jobbar med bion känns det okej, det är inte roligt att gå till Valhall och jobba ideellt om det inte kommer några besökare. Beslutet var vi tvungna att fatta på något sätt. Nu ser vi framåt och hoppas att vi kan öppna upp igen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt