Annons:

Nu hakar bion i Hultsfred på – alla intäkter går till att leta efter Agneta

Ann-Marie Blixt meddelar att Rio Bio i Hultsfred ska visa filmen Skärgårdsliv för att stötta sökarbetet efter försvunna Agneta. Foto: Ossian Mathiasson

Nu hakar bion i Hultsfred på – alla intäkter går till att leta efter Agneta

Matz Eklunds dokumentärfilm Skärgårdsliv har visats på biografen i både Vimmerby och Västervik. Nu gör RioBio i Hultsfred samma sak.

Annons:

Både Vimmerby Bio och Biostaden i Västervik har visat Matz Eklunds dokumentärfilm Skärgårdsliv och låtit alla intäkter gå till sökandet efter Matz sambo Agneta som försvann från sitt hem i Björksebo veckan innan midsommar. Hon har inte återfunnits trots mängder av sökinsatser och ansträngningar.

Nu väljer också RioBio i Hultsfred att haka på. Nästa söndag den 6 november visas Skärgårdsliv och biljettintäkterna går oavkortat till familjen och deras fortsatta sökande efter Agneta. 

– Vi känner att vi vill dra vårt strå till stacken. Det var också en bekant till Matz (Eklund) som ringde och frågade om vi kunde ställa upp och göra det för familjen. Jag har varit i kontakt med Matz och han blev jätteglad, säger Ann-Marie Blixt. 

"Hoppas det mesta blir bokat"

Biografen i Hultsfred har inte visat dokumentärfilmen tidigare. 

– Vi är en ideell förening som inte äger lokalen. Vi fick inte in den i vår repertoar för hösten då vi har vissa dagar som vi visar film. Nu hade vi en ledig söndag eftermiddag och tog chansen. Det här kände vi att vi ska ställa upp på och göra, säger Ann-Marie Blixt. 

Hon hoppas att många personer tar chansen att se filmen nästa söndag. 

– Vi tar 100 kronor för biljetten och allt går till Matz Eklunds familj. Även filmens distributör skänker sin del av pengarna till familjen. Vi har en stor salong med 267 platser så vi hoppas att det mesta blir bokat. 

Kommer ni visa filmen fler gånger?

– Vi kör nu på söndag först och får se om det finns anledning till att göra det en gång till. Man vet aldrig om det kommer folk eller inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt