Annons:

Hennes företag växer stadigt – nu är Emma Jansson aktuell med ny bok

Emma Jansson är aktuell med ny bok. För två veckor sedan kom hon ut med ”Lilla Veterinärskolan" som hon illustrerat åt veterinären Sara Klinga Myr. Foto: Privat

Hennes företag växer stadigt – nu är Emma Jansson aktuell med ny bok

Fotografen, författaren och illustratören Emma Janssons företag Eplaros AB har både dubblerat omsättningen och antalet återförsäljare senaste åren, till att nu sträcka sig utanför landets gränser.
Nu är Emma Jansson aktuell med en ny barnbok som hon illustrerat åt en veterinär i Uppsala.

Annons:

Vid årsskiftet ombildade Emma Jansson sin enskilda firma till aktiebolaget Eplaros som idag har ett 80-tal återförsäljare som säljer hennes produkter, allt ifrån brickor, muggar och vykort till magneter, fickspeglar och odlingspinnar, för att nämna något av allt som finns i webbshopen.

– Det kändes som rätt steg att ta. Eplaros är ett varumärke och jag kan komma att ta in fler personer som jobbar med det. Från att bara vara jag själv som sitter i källaren kan företaget växa och öka verksamheten. Visionen i framtiden är att kunna ha en ansvarig för vissa saker, så jag kan lägga mer tid på att producera grejer och det är enklare ett göra i ett aktiebolag.

Företaget växer stadigt

Företaget har vuxit stadigt de senaste åren. Både antalet ordrar i webbshopen och antalet återförsäljare dubblerades 2019 till 2020 och har vuxit lite successivt sedan dess.

– Nu har jag ett 80-tal återförsäljarna, lokalt Frendo i Hultsfred, Axelssons i Aby, Räven och osten, Virserums Konsthall, Nya järnboden och Målilla Älgpark och nu har jag också fått återförsäljare i Danmark och Nederländerna. Det är jättekul, säger Emma Jansson.

Även omsättningen har dubblerats senaste åren, företaget har vuxit stadigt i takt med att allt fler människor upptäcker hennes produkter.

Hyr in medarbetare

För att hinna med allt hyr hon in sin bror Oskar som konsult några timmar i veckan och det har också fört med sig att hon håller på att flytta verksamheten från källaren, hemma i huset i Jernudda strax utanför Hultsfred, till grannhuset.

– Jag har haft platsbrist, här kommer jag kunna sprida ut mig mer, det blir jätteskönt.

Vad tänker du kring möjligheten att få jobba med ditt stora intresse?

– Jag är glad att folk gillar det jag gör, att jag får rita och skriva i mitt arbete. Det är fint att få möjlighet att sprida kunskap om djur och natur till barn och vuxna.

Vad ser du för utmaningar som liten företagare?

– Det finns förstås utmaningar med att det ser ut som det gör i omvärlden. Även jag drabbas av ökade bränsle- och fraktkostnader och jag handlar ju en del med utlandet och ser hur valutakurserna ändras snabbt. Utöver det har vi kriget i Ukraina som en mörk skugga över allting. Sedan är det svårt att säga om det påverkar mitt företag så, men det är klart, ingen går oberörd genom det här.

Aktuell med ny bok

Nu är Emma Jansson aktuell med en ny bok – den 13:de i ordningen sedan 2018.

– Jag har illustrerat veterinären Sara Klinga Myrs faktabok ”Lilla Veterinärskolan Din hund från nos till svans”, där hela familjen får chans att vara delaktig i hundens välmående.

Den har kommit till sedan allt fler valt att skaffa hund under pandemiåren. Med husdjuret följer också mycket ansvar, även för barn. Man kan säga, att i boken utbildas barnen i hur de ska bemöta hunden och inkluderar dem i det dagliga omhändertagandet.

– Sara och jag känner inte varandra, utan det var vårt förlag Triumf förlag som sammankopplade oss. Jag fick uppdraget för ett år sedan, har samlat material och gjort skisser under hösten och började jobba aktivt med boken i januari, berättar Emma Jansson. 

Hur ser du på det här samarbetet?

– Det har varit väldigt roligt, något annorlunda mot vad jag gjort tidigare. Här är det mer ingående bilder där jag fått rita upp hundens skelett, inre organ, hur en klo ser ut i genomskärning och detaljer på ögonen. Jag har egna hundar, så det har varit kul att ”grotta ner sig i det” och det passar dessutom bra in i mitt koncept för jag har mycket hundar där också. Så det var jag på något sätt, att få rita den här boken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt