Annons:

Speedwayklubbens ungdomssektion tilldelas femsiffrigt belopp

Dackarna/Målilla MK tilldelas 20 000 kronor av Sparbanksstiftelsen Kronan för att köpa in nya speedwaycyklar till ungdomsverksamheten. Tommy Rälg, Lars Ekman och Anna Erlandsson delade ut stipendiet till klubbens ordförande Ingemar Petersson. Foto: Ossian Mathiasson

Speedwayklubbens ungdomssektion tilldelas femsiffrigt belopp

Sparbanksstiftelsen Kronan har tillsammans med Swedbank delat ut nya pengar från den lokala potten. Dackarnas ungdomsverksamhet tilldelas 20 000 kronor för att köpa in speedwaycyklar.   

Annons:

Sparbanksstiftelsen Kronan och Swedbank har 90 000 kronor i årets lokala pott. Den första utdelningen för året ägde rum i samband med speedwayklubben Dackarnas derbymatch mot Västervik. 

Strax före matchstart klev Sparbanksstiftelsen Kronans huvudman Tommy Rälg ut på innerplan på Skrotfrag Arena och meddelade att Dackarnas ungdomssektion tilldelas 20 000 kronor. Pengarna ska gå till att köpa in nya speedwaycyklar. 

– Det känns jättebra att dela ut det här stipendiet till Dackarnas ungdomsverksamhet. Tittar man på laguppställningarna i dagens match behöver vi nya svenska förare. Hälften av förarna borde vara svenskar, säger Tommy Rälg, som delade ut stipendiet tillsammans med Lars Ekman, vd för Sparbanksstiftelsen, och Anna Erlandsson. 

"Betyder väldigt mycket"

Dackarnas ordförande Ingemar Petersson gläds över stipendiet på 20 000 kronor.

– Det betyder väldigt mycket. Bygger vi inte upp en ungdomsverksamhet så kommer speedwayen försvinna. Vi satsar i framtiden mycket på ungdomar och vi har många på gång som ska upp på större cyklar, säger Ingemar Petersson. 

Klubben ska köpa in tre nya träningscyklar för de yngsta speedwayfantasterna.

– Det gör att vi kan bygga upp en ungdomsverksamhet som kan leda till att vi inte behöver så många utländska förare. Får vi fler svenska förare så kanske intresset växer och vi får mer publik på våra matcher, säger Ingemar Petersson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt