Annons:

Snart säsongspremiär – klart med nytt lokalt inslag på torget

Jenny Nilsson räknar ner till premiären på årets torghandel. "Jag tror det kan bli en bra säsong", säger hon och planerar för knallar både på gågatan och nya Tors plan. Foto: Arkivbild

Snart säsongspremiär – klart med nytt lokalt inslag på torget

Det är dags för premiär. Som traditionen bjuder inleds säsongen med Vårtorg.
– Det blir spännande i år, särskilt som vi fått in en lokal blomsterhandlare. Många företag har det knapert, då är det ännu viktigare att tänka lokalt, säger Jenny Nilsson.

Annons:

Jenny Nilsson i Hultsfred Handel ser fram emot premiären på fredag, till vilken 25-30 knallar bokat plats. Så utbudet är brett med allt från karameller, delikatesser, kryddor och te till plastpåsar, skor, stickat och djurartiklar, för att ge några exempel.

– Även han med fyndlådor är tillbaka. Han har varit hos oss en gång tidigare när vi startade med torghandel.

Nytt lokalt inslag

I år har Jenny Nilsson också fått in en lokal blomsterhandlare, nämligen Bosses Blommor i Virserum som kommer varje fredag. På sikt kommer han även sälja frukt och grönt efter säsong.

– Det blir ett lyft och det är kul att det blev någon lokal, så pengarna stannar i kommunen. Det känns viktigt och i en tid när många företag har det knapert så är det ännu viktigare att tänka lokalt, säger hon.

Hur är din känsla inför säsongsstarten?

– Jag tror det kan bli riktigt bra, jag hoppas på det i alla fall. Att folk kommer och att det blir bra försäljning för de handlare som kommer och torghandeln brukar också gynna övriga butiker. Just till Vårtorget brukar det komma mycket folk även utifrån. Och vi brukar ha tur med vädret, men det vågar jag väl knappt säga, tillägger Jenny Nilsson och skrattar.

Fått igång all el

Det här blir ju första torgsäsongen på nya Tors plan, så det finns betydligt mer utrymme att spela på.

– Och äntligen har vi all el på plats, så vi inte behöver välja några få som kan stå med sina matvagnar, utan nu finns det möjlighet för de som vill att komma. Så det blir mycket ätbart på fredag.

Utöver långfredagen blir det torghandel varje fredag året ut.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt