Annons:

Frida och Weronica bjuder in till ny loppis i församlingsgården

Frida Rahmic och Weronica Swensson arrangerar sin andra loppis i församlingsgården i Hultsfred lördagen den 11 maj. Foto: Privat

Frida och Weronica bjuder in till ny loppis i församlingsgården

Förra vårens loppis i Hultsfreds församlingsgård lockade 15 försäljare och över 300 besökare. Nu arrangerar kollegorna Frida Rahmic och Weronica Swensson sin andra loppis i Aspelands pastorats regi.

Annons:

Frida Rahmic och Weronica Swensson jobbar som barnledare i Aspelands pastorat och arrangerade tillsammans en loppis i Hultsfreds församlingsgård den 1 april förra året. 

– Det var jättelyckat och gick jättebra. Vi hade över 300 besökare och det gav blodad tand för att köra en gång till. Vi försökte få till en loppis före jul, men då var vi nog lite sent ute och kom på det för sent, säger Frida Rahmic. 

Lördagen den 11 maj håller kollegorna i värdskapet för en ny loppis. Alla som vill har chansen att hyra ett bord för att sälja grejer som de vill bli av med. 

– Efter att ha haft loppisen i april förra året tänker vi att vi tar loppisen när det blir lite varmare och hoppas att det är varmt i maj. Säljarna hyr ett bord för 100 kronor. Förra året gick pengarna till diakonin och i år går pengarna till barnverksamheten i Aspelands pastorat, säger Frida Rahmic. 

"Kan komma och träffa varandra"

I morgon (tisdag) är sista anmälningsdag och anmälan görs till Frida Rahmic.  

– Första gången var det 15 personer som sålde och nu är tio personer anmälda. Vi tänker oss att vi bör minst vara omkring 12–15 säljare. Det känns som att fler och fler går på loppis och köper grejer av varandra. Jag och Weronica tycker om att dra igång grejer. 

I år tänker Aspelands pastorat ha enkel fika på innegården vid församlingsgården. 

– Vi på Aspelands pastorat vill jobba gränsöverskridande. Vi tycker att det passar bra att besökarna får ta sig en enkel fika före eller efter de kikat in på loppisen. Det är inte bara en loppis utan man kan komma och träffa varandra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt