Annons:

  • Spelade upp påskspel för barn och vuxna – Silverdalens skola en nyhet för året

    Både i Lönneberga och Vena kyrka framförde gruppbarnen påskspel som berättade allt från när Jesus rider in i Jerusalem till korsfästelsen och till att han återuppstår. Foto: Privat

  • Spelade upp påskspel för barn och vuxna – Silverdalens skola en nyhet för året

    Barn från lilla och stora Tisdagsklubben spelade påskspelet för sina skolkamrater i Lönneberga kyrka. Foto: Privat

  • Spelade upp påskspel för barn och vuxna – Silverdalens skola en nyhet för året

    Foto: Privat

Spelade upp påskspel för barn och vuxna – Silverdalens skola en nyhet för året

Barn, aktiva inom kyrkan, har spelat upp ett påskspel vid flertalet tillfällen, dels på två gudstjänster, dels för elever på skolorna i både Vena och Silverdalen, som var en nyhet för året.
– Att ha ett samarbete med skolorna är jättekul, säger ledaren Frida Rahmic.

Annons:

Först fick besökarna vid söndagens gudstjänster i både Vena och Lönneberga kyrka ta del av gruppbarnens påskspel, som berättade allt från när Jesus rider in i Jerusalem till korsfästelsen och till att han återuppstår.

– Så duktiga barn och välbesökta gudstjänsten, som avslutades med fika och påskgodis, säger Frida Rahmic, barn- och ungdomsledare i Aspelands pastorat som tränat in påskspelet tillsammans med kollegan Weronica Swensson.

Visade för skolkamraterna

Nytt för i år är att nästan alla i lilla och stora tisdagsklubben spelade upp sitt påskspel för hela Silverdalens skola, så det var allt lite pirrigt att stå framför skolkamraterna.

– Vi har gjort det här en gång tidigare i Vena, men i Silverdalen var det första gången. Kyrkan hyrde två bussar så att alla barn kunde ta sig till Lönneberga kyrka. Det var mycket uppskattat och även stort för vissa att bara få åka buss, säger Frida Rahmic som såg till att alla som inte ville ha en roll ändå fick en uppgift, antingen i form av att hälsa välkommen eller tända ljus.

Jättekul samarbete

Efter ”föreställningen” blev det en liten rundvandring för att se sig om i kyrkan och alla barn som ville fick en pins som barnen i Tisdagsklubben gjort med budskapet ”Du är bra precis som du är”.

– På onsdagen var det dags för miniorerna och juniorerna i Vena att få visa sina klasskamrater varför vi firar påsk och även de barnen fick med sig varsin pins om de ville, säger Frida Rahmic som fick ta in kollegan Cissi Stenfeldt Johansson som hjälp eftersom Weronica Swensson blev sjuk.

– Att ha ett samarbete med skolorna är jättekul, jag hoppas verkligen att vi kan spela upp våra julspel för skolorna också framöver, tillägger Frida Rahmic.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt