Annons:

Polis återvänder hem för att träffa tonåringar –

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Polis återvänder hem för att träffa tonåringar – "Vill vägleda"

Linus Nilsson är ursprungligen från Vena och jobbar idag som polis i Stockholm city. Nu kommer han till sina hemtrakter för att sprida viktig information om att bli straffmyndig till ungdomar och deras föräldrar.
– Vi vill vägleda ungdomar till att känna sig trygga och göra goda val i livet, säger kyrkoherde Arja Bergström.

Annons:

På tisdag gästar han Målilla för att föreläsa under rubriken ”Att fylla straffmyndig”. Att fylla 15 år och närma sig vuxenlivet innebär en massa friheter. Men med friheten följer även ansvar.

– Han höll en sådan här föreläsning för konfirmander i Vena förra året, inbjuden av församlingsrådet. I år har vi rekordmånga konfirmander, så jag ville göra en repris på kvällen, säger Arja Bergström.

– Men nu vänder vi oss inte bara till konfirmander utan till alla ungdomar mellan 14 och 19 år i pastoratet tillsammans med förälder, för vi tror att det är fler som är intresserade och skulle behöva den här informationen, tillägger hon.

Flera frågeställningar

Vem betalar exempelvis skadestånd om du kör sönder grannens staket, vad är det för straff när du snattar första gången och gäller samma lagar när du är 14, 15, 17 eller 19 år? Det och mycket mer kommer man prata om under kvällen.

– Vi har valt att förlägga föreläsningen till Kyrkans Hus i Målilla, i mitten av pastoratet så kan fler komma från olika håll, säger Arja Bergström.

Varför väljer pastoratet att arrangera ett sådant här program?

– Vi känner att vi vill vara en del av samhället och informera folk om det som är viktigt att veta. Nu för tiden är det inte bara att informera genom bibelberättelser, utan vi lever här och nu och vill vägleda ungdomar till att känna sig trygga och göra goda val i livet. Det är lite oroligt i hela världen, både i det lilla och stora, så vi vill göra vad vi kan för att alla ska kunna känna en trygghet och bidra till en god ordning.

Linus Nilsson har under sina 14 år som polis varit bland annat närpolis, ingripandepolis och polisbefäl, och träffat många brottsoffer, anhöriga och gärningsmän.

– Man får gärna förbereda sig med frågor om såväl kvällens tema som annat man har i tankarna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt