Annons:

Efter föräldrarnas varning: Här är hans slutsats om vita skåpbilen

Linus Ivarsson har, precis som polisen, dragit en slutsats vad det är för vit skåpbil som skapat en del oro bland föräldrar. Foto: Lotta Madestam

Efter föräldrarnas varning: Här är hans slutsats om vita skåpbilen

Linus Ivarsson, trygghetsstrateg i Hultsfreds kommun, tror sig ha sanningen kring den vita skåpbil som det varnades om i Vena och Hultsfred i förra veckan.
– Jag och polisen har tillsammans dragit en slutsats, säger han.

Annons:

Linus Ivarsson började jobba med frågan redan i fredags, sedan han sett varningarna från föräldrar på Facebook. En vit skåpbil som setts i närheten av två barn på väg hem från skolan i Vena och Hultsfred skapade en del oro i förra veckan.

– Ja, jag började grotta i detta direkt och skolan hade också lagt upp det på sin plattform Informentor, vilket jag ifrågasatt när det bara gått ut som en varning och ingen polisanmälan är gjord.

Linus Ivarsson förklarar sina tankar:

– Jag tycker att det blir i fel ordning. Det är spekulationer och då blir det tokigt för tryggheten, det skapar en våg av otrygghet. Jag är säker på att föräldrar sitter i lunchrum idag och pratar om det här, att "man inte kan ha sina barn på Lindblomskolan och att Hultsfreds kommun är för jävligt", säger Linus Ivarsson, som vill få folk att tänka till en gång extra.

Men om föräldrar känner en oro för sina barn, kan du då inte se att det är viktigt att gå ut med en varning?

– Självklart kan det vara bra om man är orolig och gör det som en varning, men man får absolut inte glömma att det inte finns någon källkritik på Facebook, utan det är upp till var och en att tolka det som står där. Det låter ju fruktansvärt att ett barn riskerat att rövas bort, då är min första tanke att man borde ringt polisen.

Dragit en slutsats

På måndagen jobbade han vidare med den sedda vita skåpbilen och tog kontakt med kommunpolis Ketty Bengtsson.

– Vi båda drar den slutsatsen att det är Cirkus Bambino som satt upp sina skyltar. De kan mycket väl ha pratat med barn om att komma till cirkusen och att de ska få godis där. Där tror vi oss ha sanningen.

I det ser han även förklaringen att de varit i både Hultsfred och Vena.

– Vi vet inte om den teorin är sann, men vi tror den är mer sann än att någon skulle försökt röva bort barn. Den sannolikheten är så mikroskopiskt liten, säger Linus Ivarsson, som vill lugna oroliga föräldrar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt