Annons:

Trendbrott i Hultsfred – fler utrikes födda i arbete

Arbetslösheten bland utrikes födda minskar något. Foto: Ossian Mathiasson

Trendbrott i Hultsfred – fler utrikes födda i arbete

Arbetslösheten bland utrikes födda är fortfarande skyhög i Hultsfred. Däremot minskar den – både jämfört med förra månaden och samma period förra året. I november var 49,3 procent av de utrikes födda utan jobb.

Annons:

Den totala arbetslösheten i Hultsfred låg på 13,1 procent i november. Det är en marginell minskning jämfört med förra månaden och exakt samma nivå som fjolåret. I riket ligger arbetslösheten på 7,5 procent och i länet på 8,1.

Bland unga, 18-24 år, ligger Hultsfred också ökar över riket och länet. 17,2 procent av de unga i Hultsfred saknar jobb. I riket ligger andelen på 9,7 och i länet på 12,4.

Högt över rikssnittet

Precis som tidigare sticker Hultsfred, som i flera år haft ett högt mottagande av nyanlända, ut när det gäller arbetslösheten bland utrikes födda. 49,3 procent saknar jobb. Det är en minskning med 2,9 procentenheter jämfört med fjolåret och 0,4 jämfört med november.

I riket är snittet 22,1 och i länet 34,1.

Totalt saknar 851 personer i Hultsfred ett arbete. Det är nästan exakt lika många som samma period ifjol (852).

Däremot har långtidsarbetslösheten ökat. 39,1 procent fler har varit utan jobb i mer än 12 månader och 44,4 i mer än 24 månader. 

I Vimmerby ligger arbetslösheten på 7,2 procent. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt