Annons:

Kommunalrådet nöjd med beskedet:

Lars Rosander är nöjd med att Hultsfred får en ny yrkesutbildning. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet nöjd med beskedet: "De kommer vara eftertraktade"

Yrkeshögskoleutbildningen för 3D-tekniker och additiv teknik i metall startar i Hultsfred till hösten.
Det är många som har firat det beskedet.
– Det är väldigt efterlängtat, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Efter flera år med jobbiga besked fick Campus Hultsfred äntligen ett ja från myndigheten för yrkeshögskolan. De beviljades en yrkesutbildning på högskolenivå.

Till hösten ska de börja utbilda 3D-tekniker inom metallindustrin med modern teknik och utbildningen tillhandahåller 25 platser.

– Vi har inte fått någon utbildning på några år så det känns både stimulerande och roligt. Behovet är stort, det är teknikutveckling och kompetens som industrin kommer ha stor nytta av. De som går utbildningen kommer vara eftertraktade, säger Lars Rosander.

"En stor investering"

Enligt Michael Leijonhud, näringslivsstrateg i Hultsfreds kommun, är det ett led i deras strategi att bli en tekniknod i landet.

I industriprogrammets lokaler på Hultsfreds gymnasium ska man installera en 3D-metallskrivare och där är tanken att en del av utbildningen ska hållas.

– En stor del av undervisningen kommer hållas på Campus Hultsfred och sen ska maskinen in i gymnasiets c-hus. Det är en stor investering, säger Lars Rosander.

"Alla är glada"

De har inte fått någon utbildning på några år och nu lyckades man med ansökan efter många om och men.

– Alla är glada och tillfreds med att vi äntligen har fått den här utbildningen. Vi har varit missgynnade förut och nu har vi fått utbildningen som jag ser som väldigt viktig för näringslivet och industrins utveckling. Det gör att vi kan ligga i framkant när det gäller teknikutveckling och kompetens på den sidan. Det känns väldigt positivt och bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt