Annons:

P-skivan gör debut på parkering i centrala Hultsfred

På Coop-parkeringen i Hultsfred ska det införas p-skiva under våren. Foto: Haris Dreco

P-skivan gör debut på parkering i centrala Hultsfred

Under våren inför Hultsfreds kommun p-skiva på en central parkeringsplats i Hultsfred.
– Vi vill få mer rotation på parkeringen, säger Jan Oscarsson, fastighetschef på HKIAB.

Annons:

Det är på Coop-parkeringen som berörs av förändringen och p-skivan har kommit till efter önskemål från stadens handlare som vill ha mer rotation på de mest centrala parkeringsplatserna. 

"Försöker få centrum mer attraktivt"

Företaget Securitas, som kommer utfärda böteslappar till de bilister som inte följer reglerna, har observerat att det finns bilar som står på parkeringen länge.

– Det finns bilar som står på den parkeringen alldeles för länge och de behöver inte stå så nära centrum, säger Jan Oscarsson.

Hur stort är problemet?

– Det är inget stort problem men vi försöker få centrum mer attraktivt med hjälp av många små medel. Parkeringen vid Coop är enklast att börja med så vi valde den, säger han och fortsätter:

– En del står givetvis bara i fem minuter och en del står väldigt länge. Det är besvärligt för parkeringsvakterna att kontrollera när man inte har någon p-skiva.

Parkering i två timmar

Precis som tidigare kommer det vara tillåtet att stå på parkeringen i två timmar och fokus ligger på att det ska bli bättre parkeringsmöjligheter i centrala Hultsfred.

– Det går inte ut på att vi ska få in massa böter. Vi vill få rotation på parkeringarna, inget annat.  

Han tror att det kommer bli en lyckad satsning.

– Det kommer underlätta parkeringen för de som ska in till sjukvården och handla. Man kommer få det lättare att hitta parkering i Hultsfred.

"Ser det som en permanent lösning"

Under våren – någon gång i mars eller april – drar man igång.

– Just nu är det beroende på när vi kan gräva ner de nya skyltarna med tanke på att det är tjäle i backen. Vi ska inte säga att det är ett test, vi ser det som en permanent lösning.

Har ni planer på att införa p-skiva på fler parkeringar i Hultsfred?

– Inte än så länge. Vi får utvärdera hur det går på den här parkeringen, det kan vara som så att det blir sämre parkeringsstatus på andra parkeringar för att det utförs här. 

Det här är första parkeringen i Hultsfred som får p-skiva.

– Erfarenheten från andra kommuner som vi har pratat med är att det blir mer rotation. De som parkerar en hel dag kan ställa sig 100 meter bort, vi har inga problem att parkera i Hultsfred. Orkar man gå 100–200 meter så finns det parkeringsplatser så det räcker till alla. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt