Annons:

BESLUTET: JÄTTESATSNING SKER I HULTSFRED

Michael Leijonhud är glad över satsningen på det additiva konceptet som består av bildande av nytt bolag (Additivt Teknikcenter) samt borgen för upptagande av lån för investering av en ny metallskrivare.

BESLUTET: JÄTTESATSNING SKER I HULTSFRED

Ett stort beslut har tagits i Hultsfreds kommun.
Ett nytt majoritetsägt kommunalt aktiebolag, benämnt Additivt Teknikcenter, har bildats och en helt ny metallskrivare ska installeras i C-huset på Hultsfreds gymnasium.

Annons:

I går klubbade kommunstyrelsens arbetsutskott beslutet att det ska investeras i en fullvärdig maskinutrustning i Hultsfreds gymnasiums C-hus. 

Sex miljoner kostar investeringen

Ett nytt majoritetsägt kommunalt aktiebolag som går under namnet Additivt Teknikcenter i Hultsfred AB ska bildas och därefter tar man beslut om kommunal borgen för upptagande av lån i bolagets namn till ett belopp av sex miljoner kronor för investering i metallskrivaren med tillhörande utrustning.

Kommunen har för avsikt att ha aktiemajoritet i bolaget med 50,25 procent och har satt in 201 000 kronor vid bildandet.

Därmed får näringslivet/företagen betala totalt 199 000 kronor för bildandet av det nya bolaget. Det totala aktiekapitalet ligger på 400 000 kronor. 

Ska vara klar till augusti

Den ska användas av eleverna vid det nya industritekniska programmet på Hultsfreds gymnasium som börjar till hösten, likaså yrkeshögskoleutbildningen för 3D-tekniker och additiv teknik i metall som startar i Hultsfred i hösten samt företag i näringslivet.

– Det är ett stort och unikt steg. Vi är först med att knyta ihop helheten. Investeringen av den nya metallskrivaren är en förutsättning för de båda nya utbildningarna på gymnasie- och yrkeshögskolenivå, säger Michael Leijonhud och fortsätter:

– Vi har väl egentligen fram till augusti på oss, då börjar gymnasieeleverna och i september kommer eleverna som ska gå yrkeshögskoleutbildningen. Det händer väldigt mycket och det kommer gå fort så fort vi har fått ja av kommunfullmäktige den 19 mars. Vi siktar på att ha en kul invigning i augusti.

Bolaget ska arbeta för tillväxt och näringslivsutveckling genom att verksamhet och medverka i projekt inom både företagsutveckling och nyföretagande, vilket innefattar utbildning och kompetensförsörjning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt