Annons:

KLART: Nu är det bara att köpa den nya metallskrivaren

Michael Leijonhud har kämpat hårt med det additiva konceptet och kommunfullmäktige gav i kväll grönt ljus till att kommunen bildar bolag med näringslivet och köper in en metallskrivare för sex miljoner kronor. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Nu är det bara att köpa den nya metallskrivaren

Jättesatsningen med det additiva konceptet blir verklighet.
Ett nytt majoritetsägt kommunalt aktiebolag ska bildas för att köpa in en ny metallskrivare som ska installeras i C-huset på Hultsfreds gymnasium.

Annons:

I kväll föll klubban och kommunfullmäktige sa ja till bildandet av ett nytt majoritetsägt kommunalt aktiebolag som går under namnet Additivt Teknikcenter i Hultsfred AB. 

Kommunen ska ha aktiemajoritet i bolaget med 50,25 procent och har satt in 201 000 kronor vid bildandet och näringslivet får sedan köpa in sig i den övriga ägarandelen och det ligger på 199 000 kronor. 

Tillsammans ska man ta kommunal borgen för upptagande av lån i bolagets namn till ett belopp av sex miljoner kronor för investering i en sprillans ny metallskrivaren som ska finnas i C-huset på Hultsfreds gymnasium.

Invigning i augusti

I C-huset har man börjat plocka bort maskiner och gjort sig beredda på att sätta byggnationen.

Fem av de gamla maskinerna har satts ut till försäljning eftersom de behöver fria ytor för ombyggnationen som nu har fått grönt ljus från alla insatser.

Så här sa Michael Leijonhud till Dagens Hultsfred förra veckan:

”När klubban har fallit efter kommunfullmäktiges möte på måndag kan vi göra en beställning av metallskrivaren i det nya aktiebolagets namn. Efter att ordern är lagd handlar det om tio till tolv veckor innan den levereras, sa han då.

Maskinen ska användas av både eleverna på gymnasiet och yrkeshögskoleutbildningen och i augusti, strax före skolstart, ska den nya metallskrivaren invigas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt