Annons:

Spännande uppdrag väntar 23-årige Rasmus:

Rasmus Nyberg, som jobbar på Leiab Fönster, blir första unga talaren på många år att representera LO Hultsfred vid 1 maj-firandet. Foto: Privat

Spännande uppdrag väntar 23-årige Rasmus: "Lite pirrigt i magen"

Rasmus Nyberg, 23 år, ska representera ungdomarna vid 1 maj-firandet, som LO:s första unga talare i Hultsfred på många år.
– Det är lite pirrigt i magen, säger han.

Annons:

Rasmus Nyberg bor i Hultsfred och jobbar på Leiab fönster i Mariannelund. Trots sin låga ålder har han redan flera fackliga uppdrag, riktade mot ungdomar.

Han sitter i ungdomsrådet för GS-förbundet centralt, är skolinformatör i LO-avdelningen Småland-Blekinge, där han också är ledare för ungdomskurser och de två senaste åren har han jobbat fackligt med att lära ungdomar om deras rättigheter och skyldigheter på jobbet.

Nu kan han snart lägga till ett uppdrag, som talare på ett 1 maj-firande. Som första unga talare på många åt år LO i Hultsfred.

Hur känner du inför den uppgiften?

– Det är lite pirrigt i magen, det är första gången jag gör något sådant här, men det blir ju samtidigt lite erfarenhet av det. Jag har aldrig talat på en sådan här stor samling innan, med den här mängden människor. Sedan är det ju alltid kul att representera ungdomarnas sida av det hela.

Vad kommer du sätta fokus på i ditt tal?

– Arbetslivet, att man ska försöker opinionsbilda och skapa en sammanhållning bland människor, men också påminna om vad vi i facket gjort tidigare och vilka följder det fått.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt