Annons:

Kontor byggs om till lägenheter i centrala Hultsfred

När Arbetsförmedlingen har flyttat sin verksamhet några hundra meter, till gamla biblioteket i Hultsfred, kommer kontoret göras om till fem lägenheter. Foto: Ossian Mathiasson

Kontor byggs om till lägenheter i centrala Hultsfred

Arbetsförmedlingen ska under våren flytta sin verksamhet till gamla biblioteket i Hultsfred.
Nu står det klart vad som ska hända med kontoret efter flytten. Fem lägenheter ska inredas på 460 kvadratmeter.

Annons:

Ansökan om bygglov för ändrad användning av kontor till lägenheter samt nybyggnad av förråd kom till miljö- och byggnadsförvaltningen den 8 december 2017. 

Nu beviljar miljö- och byggnadsnämnden bygglov för renoveringen som ska äga rum i Hultsfred och de bedömer att åtgärden inte kan skapa olägenhet för närboende då det redan finns lägenheter i byggnaden samt i närliggande byggnader.

Fem lägenheter på 460 kvadratmeter

På fastigheten Arkitekten 7 finns i dag en byggnad med tre våningar där de två översta planen är lägenheter och planen ett består av kontoret där Arbetsförmedlingen bedriver sin verksamhet.

När Arbetsförmedlingen har flyttat till gamla biblioteket, något som kommer hända under våren, ska kontoret genomgå en rejäl renovering då det ska inredas fem lägenheter på ytan av 460 kvadratmeter.

Så blir lägenheterna

Fyra av lägenheterna blir tvåor och en av lägenheterna blir en trea och på innergården ska det byggas ett förråd. 

Utifrån de ritningar som har lämnats in ska lägenheterna inredas med tvättmaskin och torktumlare, då gemensamt utrymme för detta saknas. Varje lägenhet ska likt de befintliga lägenheterna ha en balkong mot innergården och planeras med bra förutsättningar för dagsljusinsläpp.

Endast en lägenhet har sin entré från Västra Långgatan medan resten har två entréer på baksidan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt