Annons:

Efter allmänhetens samtal – här är Rydells svar om nära vård i Hultsfred

Jessica Rydell (MP) har svarat på brevet från Per-Inge Pettersson (C) angående nära vård. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Efter allmänhetens samtal – här är Rydells svar om nära vård i Hultsfred

Per-Inge Pettersson (C) möttes av flera samtal från närboende till Hultsfreds hälsocentral som hade problem med att få tider.
Han skrev ett brev till landstingsrådet Jessica Rydell (MP) som nu har hon svarat honom.

Annons:

Hon frågade landstingsrådet Jessica Rydell om vilken insats som avser att göra tillsammans med landstingsledningen så att närboende till Hultsfreds hälsocentral kan få en nära vård och säkerställa så att man kan ta emot patienter med kort varsel (samma dag). 

Tid till läkarbesök sänks

Nu har han fått svar på sitt brev från Jessica Rydell som pekar på att primärvården i Kalmar län hamnar i toppskiktet när det gäller tillgänglighet och patientnöjdhet i de nationella jämförelserna.

– Men ingenting är så bra så att det inte kan bli bättre. När det gäller akuttider och ta emot patienter med kort varsel finns det flera delar i detta. I dag säger vårdgarantin på ett nationellt plan att det ska ta max sju dagar att få tid till läkarbesök. I vårt län har vi valt att sänka tiden till fem dagar och inom kort kommer gränsen sänkas ytterligare – till tre dagar, skriver Jessica Rydell i sitt svar.

Mycket lediga tider på måndagar

På Hultsfreds hälsocentral finns ett akutteam bestående av läkare, sköterska samt ett välbemannat laboratorium för provtagning.

– Arbetet med akutteam har pågått i flera år med bland annat en satsning på ännu flera lediga tider på måndagar för patienter som behöver komma samma dag. På måndagar finns det cirka 25 lediga tider och övriga dagar cirka 15 lediga tider för just akutpatienter. Akuttiderna bokas samma dag som patienten ringer, säger hon.

Hon menar att patientsäkerheten hela tiden står i fokus och genomsyrar deras arbete.

– Målsättningen är självklart att alla invånare i Hultsfred och i hela Kalmar län ska få den vård de behöver, säger hon.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt