Annons:

KLART: Stadsbuss börjar köra i Hultsfred i augusti

I augusti börjar den nya stadsbussen köra genom Hultsfred och tanken är att den ska täcka ett så stort område som möjligt.

KLART: Stadsbuss börjar köra i Hultsfred i augusti

Michael Leijonhuds planer på att starta lokal busstrafik genom Hultsfred blir verklighet. I samband med de nya tidtabellerna som träder i kraft i augusti inleds testperioden med en stadsbuss.

Annons:

Det var vid gårdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott som politikerna sa ett enhälligt ja till satsningen på lokal busstrafik i Hultsfred. 

Hultsfreds kommuns trafikansvarige Michael Leijonhud presenterade sin skiss för kommunstyrelsens arbetsutskott för några veckor sedan och nu har han fått grönt ljus till att dra igång närtrafiksslingan vid titabellskiftet i augusti.

– Det blir i samband med att de nya tidtabellerna sätts in och skolan börjar igen. Initialt kommer det vara en buss med nio sittplatser, sen får vi se hur intresset är, säger Michael Leijonhud till Dagens Hultsfred.  

Bussen ska gå två gånger om dagen 

 Tanken är att bussen ska täcka ett så stort område som möjligt av Hultsfred och köra i alla väderstreck. Det handlar om Stålhagen i söder, Knektagården i norr, Campusområdet i väster och hembygdsparken och Knektavallen i öster. 

Enligt Leijonhud är tanken att bussen ska gå antingen två, kanske tre, gånger om dagen. Turen startar och slutar vid Hultsfreds resecentrum. En tur är inplanerad klockan 9.30 och en tur klockan 12.15.

Det blir ett pilotprojekt under två år där man vill få sig en bild över hur stort intresset är och om det är en satsning som är värd att förlängas och bli permanent. Utvärdering kommer ske under första kvartalet 2020, då ska de besluta om det blir en permanent lösning eller inte.

Vill underlätta för de äldre

Det stora fokusområdet ligger vid att bussen ska underlätta för de äldre invånarna i Hultsfred att ta sig från punkt a till punkt b på ett smidigt sätt. Satsningen på stadsbusssen ryms inom den budget som finns i dagsläget och det är inga nya pengar som ska fram. 

Detta är ingen närtrafik som kunderna måste ringa och beställa. Turen körs efter tidtabell och kunderna kan stå längs med linjen och vinka till sig fordonet. Vissa hållplatser som passeras finns redan i dag och KLT kommer att lägga in nya punkter som hållplatser så kunder kan söka i reseplaneraren.

 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt